A január elsejével bevezetett otthonfelújítási támogatás komoly lendületet adhat a következő években a családok lakásfelújítási, korszerűsítési kedvének. Ezért is fontos felhívni a családok figyelmét a felújítások lakásbiztosításokat érintő vonatkozásaira is, nehogy nem várt helyzettel szembesüljenek egy káreseményt követően – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.


HAZAI HÍREINK

A mezőgazdasági biztosítások díjához nyújtott támogatás keretösszege minden eddiginél magasabbra, 11 milliárd forintra emelkedett idén. A gazdálkodók április 7. és május 15. között pályázhatnak a támogatásra, mellyel a biztosítások díjának akár 70 százalékát is visszakaphatják utólagos támogatásként. Ehhez azonban fontos, hogy a Magyar Államkincstárhoz benyújtandó kérelemben ne feledkezzenek meg ennek igényléséről sem - hívja fel a figyelmet a Groupama Biztosító.
Folytatódik a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázata, április 6. és 9. között még tovább egyszerűsített feltételekkel nyújthatók be a támogatási igények – jelentette be Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca keddi közleményében. Hozzátette, a kormány két év alatt összesen mintegy 1 milliárd forintos kerettel támogatja az e-biciklik beszerzését.

KÜLFÖLDI HÍREINK

A 2020-ban bekövetkezett rendkívüli veszteségek ellenére a biztosításhoz kötött értékpapírok (ILS) és a hagyományos viszontbiztosítási piacok is jól teljesítettek a 2021 januári megújítások során. A pandémiát megelőző mennyiségű tőke áramlott a piacokra. Az idei évben rekordot dönthet a katasztrófa-kötvények kibocsátása – derül ki az AM Best minősítő intézet jelentéséből.
A Romániában működő biztosítótársaságok és fióktelepek bruttó díjbevétele elérte a 12,5 milliárd román lejt, vagyis 2,56 milliárd eurót, ami 5,4%-os bővülésnek felel meg – írja az xprimm.com.