Az Insurtech Novidea további 30 millió dolláros finanszírozást szerzett a HarbourVest Partners-től. A befektetéssel a Novidea teljes C sorozatú finanszírozási köre 80 millió dollárra emelkedett, a meglévő befektetők, a Battery Ventures, a Cross Creek, az Israel Growth Partners (IGP), a KT Squared és a JAL Ventures részvételével.


HAZAI HÍREINK

Emelkedést hozott a márciusi az albérletpiacon. Országos átlagban 0,8 százalékkal, Budapesten pedig 1,8 százalékkal emelkedtek a havi bérleti díjak februárhoz képest a legfrissebb KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint. Éves összevetésben országosan 11,7, Budapesten 12,4 százalékos drágulás látható.
Márciusban is élénkebb volt a kereslet az eladó lakások piacán az egy évvel korábbihoz képest, de a februári bő 20 százalékos éves növekedéssel szemben 16 százalékos bővülést eredményezett a múlt hónap - áll az ingatlan.com friss elemzésében, amely a lakáspiaci kereslet és a kínálat márciusi alakulását ismerteti.

KÜLFÖLDI HÍREINK

A Hannover Re a Parametrix-szel együttműködve elindította a világ első felhőalapú katasztrófa-kötvényét, a Cumulus Re nevű, 13,75 millió dolláros, zártkörűen elhelyezett tranzakciót.
A Summit kanadai biztosítási bróker 3,5 millió dolláros magvető finanszírozást szerzett az IA Capital Group vezetésével, a Harvest Ventures részvételével.