HAZAI HÍREINK

Augusztusban 2,1%-kal, azaz 132 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon. Ami a tőzsdéket illeti, mind a fejlett, mind a fejlődő piacokon emelkedést figyelhettünk meg, de a fejlődő piacok jobban teljesítettek. A magyar börze lemaradó volt a hónap folyamán alig növekedett az árfolyam. A devizapiacon mind a dollárral, mind az euróval szemben gyengült a forint - derül ki a BAMOSZ sajtóközleményéből.
Az idei év első nyolc hónapjában a DataHouse adatai szerint több mint 511 ezer használt autó cserélt gazdát belföldön, ami a tavalyi rekordévben tapasztalt 527 ezerhez képest mindössze 3 százalékos elmaradást jelent.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra vonatkozó uniós stratégiáról folytatott konzultációt az Európai Bizottság, mellyel kapcsolatban az Insurance Europe is közzétette válaszait. Ebben arra szólítja fel a Bizottságot, hogy tegyen nagyobb erőfeszítéseket az alkalmazkodás fokozására.
Idén a biztosítások iránti kereslet jelentősen csökken globálisan, így az életbiztosítások díjbevétele 6%-kal, a nem-életbiztosításoké 0,1%-kal eshet vissza. Ugyanakkor a volumen már 2021-ben visszatérhet a Covid-19 járványt megelőző szintre – állítja legfrissebb jelentésében a Swiss Re.