Az Európai Unióban 2019-ben a 65 év feletti nyugdíjas nők átlagosan 29 százalékkal kaptak kevesebb nyugdíjat, mint a férfiak. A nemek közötti nyugdíjszakadék szerencsére egyre csökken, ma közel 5 százalékponttal alacsonyabb, mint 2010-ben (34%). Hazánkban a nemek közötti különbség e tekintetben a legalacsonyabbak közé tartozik az EU-ban – derül ki az Eurostat összeállításából.


HAZAI HÍREINK

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság a Magyar Parasport Napját február 22-én. Az Allianz valamint az Olimpiai és Paralimpiai Mozgalmak közötti nyolcéves globális együttműködés január 1-jén vette hivatalosan kezdetét, amely a Paralimpiai Mozgalommal 2006-ban elkezdett közös munka örökségét viszi tovább.
A világjárvány előtti előrejelzésekhez képest akár 25 százalékkal is többen lehetnek majd azok, akiknek munkát kell váltaniuk. A pandémia kedvezőtlen hatásai leginkább a kiskereskedelemben, szállodaiparban és vendéglátásban, valamint az irodai adminisztrációban alacsony béréért dolgozó embereket sújtják majd - derül ki a McKinsey Global Institute legújabb tanulmányából.

KÜLFÖLDI HÍREINK

1880 óta a Föld átlagos felszíni hőmérséklete évtizedenként 0,07°C-kal emelkedett. Elsőre ez a szám talán nem is tűnik nagynak. A hőmérséklet-változás üteme azonban egyre drámaibbá vált - 1981 óta több mint duplájára, 0,18°C-ra nőtt a hőmérséklet-növekmény. Ennek a globális felmelegedési folyamatnak az eredményeként mára a környezeti válságok jelentik a legvalószínűbb kockázatot a Világgazdasági Fórum szerint.
Lakásbiztosítások mellett már életbiztosítást is köthetnek a Lemonade ügyfelei a már megszokott módon: az insurtech honlapján vagy applikációján keresztül, méghozzá valós időben, azonnal, orvosi vizsgálatok nélkül.