HAZAI HÍREINK

Magyarországon a gazdálkodók 16 milliárd forint növénybiztosítási díjat fizettek be a biztosítóknak 2020-ban, 16,7 százalékkal többet az előző évinél, az állatbiztosítási ágazat díjbevétele 646 millió forintot ért el, 19,5 százalékkal nőtt a 2019-eshez képest - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet mezőgazdasági biztosításokról készült kiadványából.

KÜLFÖLDI HÍREINK

A jövőben a mesterséges intelligencia közvetlenebb hatással lehet a betegellátásra, aktívan alkalmazhatják a tünetek ellenőrzésénél, de akár a sürgősségi betegellátásban történő betegosztályozásnál (triázs) is. Ez minden érintettnek, a betegeknek, az egészségügyi szolgáltatónak és a biztosítóknak is előnyös lehet.
Online biztosítási programot dolgozott ki a Google Cloud, az Allianz és a Munich Re a felhőszolgáltatásokat igénybe vevő vállalatok számára. Az egyedülálló együttműködésnek köszönhetően hatékonyabbá válhat a kibertámadások és a kapcsolódó kockázatok kezelése és költséghatékonyságot is eredményez a vállalati felhőfelhasználók számára.