Az elsősorban a nyári hónapokban jellemző viharok miatt meglehetősen gyakoriak az ingatlanokat és benne lévő ingóságokat érő villámcsapás- és tűzkárok. Egy kis odafigyeléssel és megelőzéssel azonban csökkenthetők a kockázatok.


HAZAI HÍREINK

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának tájékoztatása alapján a kijárási korlátozások folyamatos feloldásával növekedett a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma. Érezhetően sűrűsödött az autóforgalom, az elkövetkezendő időszakban pedig ez várhatóan tovább fog fokozódni. Akik hozzászoktak a kihalt utakhoz, nem árt, ha felkészülnek arra, hogy vége a dugómentes közlekedésnek. A Groupama Biztosító összeállítása ehhez nyújt hasznos tippeket.
A koronavírus miatt bevezetett korlátozások lépcsőzetes feloldásával párhuzamosan újranyitottak az autókereskedések, ezzel párhuzamosan a vásárlók érdeklődése is fokozatosan visszatér a használtautó-piacon. A JóAutók.hu autós portálon a mélypontot jelentő március harmadik hetére 55 százalékra csökkent az érdeklődők száma február végéhez képest, a múlt héten viszont ez az arány már ismét 83 százalékon állt.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Az Egyesült Királyságban a kormány előterjesztette az e-rollerek kölcsönzési rendszereinek kipróbálását lehetővé tevő javaslatát. A szigetországban eddig tilos volt ezen eszközök használata a közutakon, súlyos bírságot szabtak ki minden e-rollerezőre. Ez most megváltozhat.
Cselekvésre szólít fel a tehergépjárművek biztonságával kapcsolatban legfrissebb jelentésében az Európai Közlekedésbiztonság Tanács (ETSC). A közúti árufuvarozás biztonságáról szóló jelentés szerint az Európai Unióban a közúti halálesetek egynegyede tehergépjárművel történő ütközés következménye – olvasható a szervezet közleményében.