Hiába bíznak abban sokan, hogy nyugdíjas éveikben is dolgozni tudnak majd, számos tényező rontja a magyar nyugdíjasok munkavállalási esélyeit. Márpedig hamarosan akár negyedszázadra is nőhet a nyugdíjban töltött élettartam, amire érdemes minél fiatalabb korban készülni. Sajnos a magyar nyugdíjrendszer áttekinthetetlensége is erősen rontja az öngondoskodási motivációt – állítja Farkas András nyugdíjszakértő, a Biztosítási Szemlének adott interjúban.


HAZAI HÍREINK

Folytatódott a lendületes fejlődés a magyar lízingpiacon: 2019 első háromnegyed évében a finanszírozott összeg megközelítette az 550 milliárd forintot, ami éves szinten 9,3 százalékos növekedést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség.
Novemberben közúti ellenőrzéssel és tájékoztatással, felvilágosítással segíti a téli közlekedésre való felkészülést az Innovációs és Technológiai Minisztérium - közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Az Európai Unióban az 55-64 éves korosztály ma már nagyobb arányban dolgozik, mint a 15 év feletti teljes népesség. Hazánkban is meredeken nő a korosztály foglalkoztatási rátája - derül ki az Eurostat adataiból.
Az európai biztosítók mintegy 1069 milliárd eurót fizette ki károkra és szolgáltatásokra az ügyfeleiknek 2018-ban. Ez napi 2,9 milliárd euró kifizetést jelent a teljes év folyamán, ami 3,1%-kal magasabb, mint 2017-ben – derül ki az Insurance Europe legfrissebb kiadványából.

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből az ágazat híreiről!