Erőteljesen növekedett a globális biztosítási díjállomány 2022-ben, 4,9 százalékkal, 8,6 százalékos globális infláció mellett. A következő évtized folyamán a biztosítási díjbevételek évi 5,2 százalékos növekedése várható, ami 4190 milliárd euróval növeli a globális biztosítási díjállományt – derül ki az Allianz legfrissebb „globális biztosítási jelentéséből”, amely a globális biztosítási piac fejleményeinek elemzését tartalmazza.


HAZAI HÍREINK

Fordulat következett be a hazai lakáspiacon az európai országok többségéhez hasonlóan 2022 második felében. 2022 negyedik negyedévében az adásvételek száma jelentősen, 36 százalékkal mérséklődött az előző évhez képest, a lakásárak pedig enyhén, mintegy 3,6 százalékkal csökkentek az előző negyedévhez viszonyítva.

KÜLFÖLDI HÍREINK

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) szerdán közzétett előrejelzése szerint jelenleg 66 százalék az esély arra, hogy 2027-ig átlépjük az 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedési küszöböt - számolt be róla szerdán a BBC News brit közszolgálati portál.
Áprilisban jelentősen nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban - az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára szerdán felkerült adatok szerint.