Vegyes képet mutatott az idei első negyedév a világ legnagyobb viszontbiztosítói számára. Míg a Swiss Re veszteséggel zárta az időszakot, addig a Munich Re minden szegmensben erősen növekedett, a Hannover Re pedig a vártnál magasabb károkról számolt be, de ettől még nyereséges negyedévet zárt. A kisebb viszontbiztosítókat is megterhelte a háború.


HAZAI HÍREINK

Százmilliárdokat tarthatnak virtuális pénzben magyar befektetők, a kedvezményes szabályok a közkasszának is milliárdos bevételt hozhatnak - mondta az adóügyi államtitkár.
Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-ig - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Számos egyszerű lépéssel jelentősen csökkenthető az energiafelhasználás, ilyen például az alacsonyabb sebességgel történő autós közlekedés, a mikromobilitás előtérbe helyezése, a hűtés-fűtés csökkentése.
Egy elektromos rollerekkel kapcsolatos sérüléseket vizsgáló finn kutatócsoport szerint az e-rollerekkel kapcsolatos sérülések aránya magasabb, mint más közlekedési módoké.