Élet- és nyugdíjbiztosítási szerződések megkötésének és érvényességének fontos tényezője az ügyfélazonosítás, a különböző nyilatkozatok megtétele és az aláírás. Egyes biztosítóknál már hosszabb ideje elérhető volt az elektronikus életbiztosítás kötés, bizonyos nyilatkozatokat viszont még papír alapon kellett beküldeni. A koronavírus okozta járvány azonban itthon is felgyorsította a szerződéskötési folyamatok teljesen érintés- és papírmentesé, illetve digitálissá alakítását.


HAZAI HÍREINK

A koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzetben a cégek 45 százaléka vezetett be valamilyen újítást a belső kommunikáció támogatása és megkönnyítése érdekében – derült ki a Trenkwalder felméréséből. A belső kommunikációs applikációkat fejlesztő Blue Colibri startup cég kutatása arra világít rá, hogy a fejlesztések fókusza az email-alapú eszközökről egyre inkább a mobiltelefon-alapú applikációkra helyeződik át.
Új korszakba léphet rövidesen a magyarországi, azon belül is a budapesti albérletpiac - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. Az eddig megismert, ám egyelőre nem hivatalos és még nem elfogadott tervek szerint 120 napos időlimit vonatkozna - az elmúlt években nagy befektetői népszerűségnek örvendő - rövid távra kiadott lakásokra.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Idén a biztosítások iránti kereslet jelentősen csökken globálisan, így az életbiztosítások díjbevétele 6%-kal, a nem-életbiztosításoké 0,1%-kal eshet vissza. Ugyanakkor a volumen már 2021-ben visszatérhet a Covid-19 járványt megelőző szintre – állítja legfrissebb jelentésében a Swiss Re.
Az Európai Unió 25 tagállamának előzetes adatai szerint a közúti halálesetek száma átlagosan 36% -kal csökkent 2020 áprilisában, összehasonlítva a megelőző három év azonos hónapjának átlagával – derül ki a Európai Unió Közlekedésbiztonsági Tanácsának új jelentéséből.