Gyors ütemben növekszik a közúti forgalomban közlekedő elektromos gépkocsik száma: az elektromos járművek és a hálózatról tölthető hibridek már az év első hét hónapjában átvették az új gépkocsik piacának csaknem egynegyedét. De vajon mekkora az elektromos járművek biztosítási kockázata?


HAZAI HÍREINK

A jövőben évente akár húszezerrel is több fiatal hamarabb jelenhet meg a lakáspiacon, ha egy jegybanki javaslatból valódi szabályozás lesz, ugyanis az önrészre vonatkozó jelenlegi 20 százalékos limit jelentősen, akár 10 százalékra csökkenhet.
Bár a járvány az idén is bizonytalanná teszi a gazdasági helyzetet, a magyar lízingpiac ennek ellenére a várakozásoknál jobban szerepel – mondta Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnöke a szervezet csütörtöki konferenciáján. Szerinte a lízingfinanszírozás iránt volna kereslet, ám a globális ellátási problémák, a kapacitás- és alkatrészhiány miatt sok esetben nem áll rendelkezésre az eszköz – például jármű -, amit finanszírozni lehetne. Kedvező azonban, hogy a lízingvállalatok a kkv-finanszírozásban megkerülhetetlenné váltak és folynak tárgyalások az ősszel induló Széchenyi Lízing GO kedvezményes program mellett újabb kedvező finanszírozási megoldásokról.

KÜLFÖLDI HÍREINK

A magas vérnyomás az egyik vezető halálozási ok világszerte, így az Európai Unióban is. 2019 -ben az EU -ban a 15 év felettiek 22% -a számolt be magas vérnyomásról, vagyis több mint minden ötödik ember. Sajnos hazánkban ennél is rosszabb a helyzet.
Tavaly az EU lakosságának 2,4% -a szenvedett legalább egy munkahelyi balesetet, legalábbis olyat, amit le is jelentettek. Az Eurostat adatai szerint hazánkban nemzetközi összehasonlításban meglehetősen kevés balesetről számoltak be tavaly.