A globális biztosítási ágazat 2020-ban meglehetősen ingatag feltételek közepette kénytelen a növekedést és a jövedelmezőséget fenntartani, miközben termékeit, működési és üzleti modelljét is újra kell gondolnia, hogy megfeleljen a változó kockázati kitettségeknek, a növekvő fogyasztói elvárásoknak és az új technológiai kihívásoknak – olvasható a Deloitte szakmai cikkében.


HAZAI HÍREINK

2019-ben várhatóan a 11,4 milliárd forintot is megközelíti a gazdálkodók által befizetett támogatott növénybiztosítási díjak állománya, ami 16 százalékkal haladja meg az előző évi szintet. Mivel a fizetett díjnak maximum 65 százalékát lehet visszaigényelni utólagos díjtámogatásként, az előre megállapított 5 milliárd forintos díjtámogatási keretösszeget a gazdák jelentősen túligényelték.
Vajon hol és milyen autóval, férfiak vagy nők okozzák a legtöbb balesetet? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Generali saját statisztikái között, hiszen sokan biztosan rávágnák, hogy a hölgyek bizonytalanabb sofőrok, a legveszélyesebb autósok pedig a nagy fekete terepjárókkal közlekedő fiatal férfiak. Ezzel szemben - a biztosító összesített adatai szerint - az elmúlt két évben a szürke gépjárművel járó, fővárosi, 40-es férfiak kerültek a legtöbbször bajba. Az elővigyázatosság nem árt, ugyanis a személyi sérüléssel járó közúti balesetek 93%-a továbbra is a járművezetők hibájából történik.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Az e-cigaretta már az elmúlt években felkerült a biztosítók figyelőlistájára, mint lehetséges új kockázat. Idén az Egyesült Államokban, de Európában is számos súlyos tüdőbetegségről, sőt ennek következtében fellépő halálesetekről számoltak be, melyeket az e-cigaretta használatával hoztak összefüggésbe. Mindez a törvényhozók figyelmét is ráirányította a dohánytermék szabályozásának kérdésére.
Bár a chatbotok piaca napjainkra jelentős méretűre duzzadt, a mesterséges intelligencia alapú technológiai fejlődés további lökést adhat a virtuális ügyfélszolgálatosoknak.

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből az ágazat híreiről!