HAZAI HÍREINK

Szinte azonnal lépett a K&H: március 26-tól elkezdte a limitemelés bevezetését az érintős bankkártyás fizetéseknél. Ennek köszönhetően csak a 15 ezer forint feletti vásárlásoknál kell megadni a PIN kódot, szemben az eddigi 5 ezer forintos korláttal. A bank egyik kezdeményezője volt a módosításnak, amely minimalizálja a járvány alatt az érintkezést.
A befektetési célú, vagy éppen előtakarékossági célokkal kombinált életbiztosítások jelentős részénél van lehetőség átmeneti fizetési könnyítésre – hívja fel a figyelmet az Aegon Magyarország. A biztosító azt tanácsolja az átmeneti pénzügyi zavarba került ügyfeleinek, hogy hirtelen döntések helyett konzultáljanak a biztosító ügyfélszolgálatával, vagy a pénzügyi tanácsadójukkal. A fizetési nehézségek vagy a pénz- és tőkepiacok rendkívüli mozgásai miatt, a nem kellően megfontolt döntések okozta veszteség az esetek nagy részében elkerülhető.

KÜLFÖLDI HÍREINK

A világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója, a Swiss Re a Microsofttal közösen új termékeket és szolgáltatásokat vezet be a biztosítási piacon. Ehhez egy platformot hoznak létre Digitális Piaci Központ néven, melynek segítségével olyan eszközök fejleszthetők, melyek átalakíthatják a biztosítási iparág kockázat előrejelzését és kezelését.
A koronavírus terjedése, a fertőzéstől való félelem és a telített egészségügyi ellátórendszer egyre több embert ösztönöz, vagy kényszerít arra, hogy online, vagy telefonos orvosi konzultációt válasszon személyes vizsgálat helyett. Világszerte mind több startup fejleszt távorvosi platformokat.

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből az ágazat híreiről!