HAZAI HÍREINK

Kisebbségbe kerültek azok a fiatalok, akik pénzkidobásnak tartják a lakásbérlést. A K&H ifjúsági index szerint a harmadik negyedévben a 19-29 évesek 49 százaléka volt ezen a véleményen, szemben az egy és két évvel korábbi 54 és 67 százalékos aránnyal. Közben pedig jelentősen - a korábbi 8-17 százalékról -, 20 százalékra emelkedett azoknak az aránya, akik az egész életüket el tudják képzelni albérletben, ahelyett, hogy saját lakást vásárolnának.
Az ellátási láncok, az infláció, a gyengülő forint kumulált drágító hatások ellenére 16%-os emelkedésről számolt be a tavalyi évhez képest a Magyar Lízingszövetség, ugyanakkor a darabszámban csökkenés jelentkezett. A romló gazdasági környezet és az egyre emelkedő kamatkörnyezet, nem tudni előre milyen hatással lesz az autópiac és autófinanszírozás eredményeire, de továbbra is nagy finanszírozási igény figyelhető meg a kis és középvállalkozásoknál. A Lízingszövetség szerint a sok nehézség ellenére készen kell állni új termékekkel és konstrukciókkal a jövő évben.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Egy nemzetközi kutatás szerint a munkavállalók igen alacsony szintű jóllétről számolnak be, függetlenül attól, hogy hibrid vagy nem hibrid környezetben dolgoznak-e. Az International SOS Foundation jelentésének szerzői szerint a dolgozók mintegy 40%-a kiégést tapasztal.
A globális viszontbiztosítási óriáscég szerint az iparágnak más megközelítést kell alkalmaznia a kiberkockázatok kockázatvállalásával kapcsolatban és ismét megerősítette a kiberbiztosításhoz kötött értékpapírok (ILS) piacának kialakítására vonatkozó felhívását.