A kriptoeszközök trendjei forradalmasítják a pénzügyi környezetet, és új kihívások elé állítják a biztosítókat. Emellett a permafroszt felengedése és a világ növekvő népességének élelmezéséért folytatott küzdelem, a mezőgazdasági szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével párhuzamosan, csak két kihívás a számos egyéb mellett, amely az éghajlatváltozásból ered. A Swiss Re SONAR-jelentése mintegy 14, biztosítási ágazatot érintő felmerülő kockázati témát és trendet ismertet technológiai, gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi területeken.


HAZAI HÍREINK

A magyarok közel 90 százaléka szokott tanácsot kérni más generáció tagjaitól, közülük közel 60 százalék nála idősebbektől és fiatalabbaktól is. A Z-sek viszont inkább az idősebbekhez (40%), az X-esek pedig a fiatalokhoz (19,6%) fordulnak, ha útmutatásra van szükségük.
Agárdi Mariannát, a De Lage Landen Magyarország vezérigazgatóját választották meg a Magyar Lízingszövetség új Elnökségi tagjának.

KÜLFÖLDI HÍREINK

Idén nyáron az EU piacára kerülő új személygépkocsi-, furgon-, busz- és tehergépkocsi-modelleket alapfelszereltségként fel kell szerelni egy sor új biztonsági technológiával. Az intelligens sebességasszisztens (ISA), amely a közlekedésbiztonság szempontjából az egyik legígéretesebb új funkció, azonban nem feltétlenül hozhatja meg a remélt előnyöket – véli az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC).
Mivel 2021 az Ahr-völgyi árvízkatasztrófa után a német biztosítók számára minden idők legköltségesebb évének bizonyult, a helyi biztosítási ágazat a biztosítási védelem, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és a megelőzés átfogó koncepcióját sürgeti, amely a természeti veszélyek elleni kötelező biztosítás egyetlen hosszú távon fenntartható alternatívája.