Vállalati toplista - ezek a legjobb vállalatok a nõk számára!
2012.02.14
Kilenc biztosító is szerepel az amerikai üzletasszonyok és nõi szakemberek szervezete, a National Association for Female Executives, NAFE toplistáján, mint olyan cégek, amelyek elkötelezettek a nõi vezetõk karrierjének támogatása mellett.

A Top 50 vállalat között kilenc biztosító található idén – közölte a szervezet. A vállalatokat a nõi vezetõk felvétele, megtartása és támogatása melletti elkötelezettségükért tünteti ki minden évben a NAFE.

A New York Life az egyik ilyen biztosító a kilenc közül, aki felkerült a toplistára. A biztosító HR osztályának alelnöke az elismerés kapcsán elmondta, hogy a cég kultúrájába mélyen beivódott, hogy a nõket személyes és szakmai útjukban is támogatják, akik ezáltal teljes mértékben hozzá tudnak járulni a cég sikereihez. A lista egyfajta igazolás a cég hr-kultúrája sikerességének, valamint annak, hogy miért vonzó a New York Life a személyes és szakmai sikereket keresõ nõi vezetõk szármára – tette hozzá az alelnök.

A listára felkerült további biztosítók az Aetna, az Allstate Insurance Company, a MetLife, a State Farm Insurance, a HSBC Észak-Amerikai részlege, a Prudential Financial, a The Principal Financial Group és a WellPoint.

A Top10-ben szerepel a General Mills, az IBM, a Johnson&Johnson, a Procter&Gamble, a KPMG, a Bank of America, a Cisco, a The New York Times Company, valamint a biztosítók közül a Prudential Financial és a State Farm Insurance.

A NAFE minden évben azokat a legalább 500 fõt foglalkoztató vállalatokat díjazza, amelyeknél magas a nõi vezetõk aránya, illetve legalább két igazgató e nem képviselõi közül kerül ki. Ezen kívül a nõk elõmenetelét támogató vállalati programokat és policy-ket vizsgálja a szervezet.

Több kutatás is megerõsítette, hogy azok a vállalatok, ahol nõi döntéshozók is dolgoznak, jóval sikeresebben szerepelnek az üzleti életben. A nõk jobbak a csapatmunkában, empatikus készségüket jól kamatoztatják a kapcsolatok építésében, és hajlandóak a kompromisszumokra. Ezek a tulajdonságok kiemelt szerepet kapnak például a HR, valamint a marketing területén és az ügyfelekkel való kapcsolattartásban.