Gyõzedelmeskedett az autóipar az autó tolvajok felett
2011.06.17
Az autóipar azt állítja, nyerésre állnak az autó lopások elleni háborúban: kulcs nélkül, a mai biztonságtechnikai fejlesztések mellett szinte lehetetlen ellopni egy autót – olvasható a BBC cikkében.

Az elmúlt hét évben drasztikusan, hozzávetõleg kétharmadával csökkent az autólopások száma Nagy-Britanniában, az eltulajdonított autók többsége három évnél idõsebb. 2010-ben összesen 107 ezer autólopást regisztráltak, amely jóval alacsonyabb a 20 évvel ezelõtti 600 ezres nagyságrendnél.

Andrew Miller, a Thatcham autóbiztosítással foglalkozó kutatóintézet igazgatója szerint ma már szinte kizárólag a tulajdonosok felelõssége, hogy megakadályozzák a lopásokat, mivel a biztonságtechnikai eszközök – zárak, riasztók, indításgátók, törhetetlen üvegek - hihetetlen fejlõdésen mentek át.

Szakértõk szerint a lopások nyolcvan százalékában a tolvajok az autó eredeti kulcsát használják, a lakásbetörések egyötödét pedig kifejezetten a slusszkulcs eltulajdonításáért követik el.

Természetesen a tolvajok is high-tech megoldásokat alkalmaznak már, így azt az autóipar is elismeri, hogy a biztonságtechnikai fejlesztések nem állhatnak le.