Jelentett az Axa: 2 százalékkal nõtt az eredménye
2012.02.17
Az Axa éves jelentése szerint tavaly mintegy 3,9 milliárd eurós mûködési eredményre tett szert, amely 2%-os növekedést jelent 2010-hez képest.

A társaság hozzátette, hogy a folyó évi összesített kárhányada 2,9 százalékponttal, 99,6%-osra javult 2011-ben.

A vagyon- és felelõsségbiztosítási díjbevételei 3,5%-kal, 27 millió euróra nõttek. A lakossági vonalon a 4%-os bevételnövekedés mögött 5%-os díjemelés húzódott meg, míg a vállalati vonalon 3%-kal nõttek a bevételek, köszönhetõen részben a 2%-os átlagos díjemelkedésnek.

„Köszönhetõen üzletágaink diverzifikáltságának, a nehéz piaci körülmények ellenére is erõs eredményeket tudtunk elérni, növeltük mûködési cash-flownkat, és megtartottuk erõs mérlegünket. Mindezek alapján az Axa igazgatósága részvényenként 0,69 eurós osztalék kifizetését fogja javasolni” – kommentálta az eredményeket az Axa elnök-vezérigazgatója, Henri de Castries.

„Ez volt az elsõ év, amelyet új stratégiai tervünk, az Ambition Axa fémjelzett. Növeltük üzleti árrésünket az élet és nem-élet vonalon is. Erõteljes fejlõdést értünk el a csoport mûködési hatékonyságát illetõen is, és jó úton haladunk a költségcsökkentési terveink megvalósításában is. Végül, köszönhetõen néhány stratégiai adásvételnek, sikerült aktívan tõkét átcsoportosítanunk a nagy növekedésû piacok felé” –tette hozzá a vezetõ.