Összevonásokra készül a QBE biztosító
2012.02.20
Az üzleti biztosítások szakértõje, a QBE egyesíti felelõsségbiztosítási és pénzügyi vonalait, melyek 2012 február 27-tõl új részleget alkotnak – jelentette be a társaság.

Az összevont egységet David Harries vezeti majd, aki a szakmai felelõsségbiztosítási és a pénzügyi vonalakat igazgatta korábban.

Harries munkáját négy új vezetõ segíti majd. David Fitzpatrick lesz a QBE nemzetközi felelõsségbiztosítási részlegének Ausztráliáért, Kanadáért és Dél-Afrikáért felelõs regionális vezetõje, elsõsorban az orvosi mûhibaperek és a gyógyszeriparra koncentrálva.

Alastair Herbert Európa, Közel-Kelet, Latin-Amerika, a Karib-térség és Afrika régiókért felelõs vezetõje lesz a felelõsségbiztosítási egységnek. Jill Stewartot nevezték az új egység üzletfejlesztési vezetõjének, Grant Clemence-t pedig szakmai felelõsségbiztosítási és pénzügyi vonal vezetõjének.

Az új divízió portfoliókezelõje marad Chris Bell, aki a QBE ausztrál részlegére összpontosít majd. David Harries az átalakításokkal kapcsolatban elmondta: „az új struktúrának köszönhetõen az ügyfelek sokkal könnyebben hozzáférnek szakmai felelõsségbiztosítási termékeinkhez, akár önállóan, akár csomagban. Mivel a két ágazat számos ponton hasonló egymáshoz, természetes döntés volt összevonásuk. Az ügyfeleink ezután sokkal jobb szolgáltatásban részesülnek, köszönhetõen a két ágazat egyesített szakértelmének és tapasztalatának.”