Szolgáltató központot létesít a CIG
2012.02.22
Szolgáltató központot létesít a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és leányvállalata, a CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) tevékenységük összehangolása, hatékonyságuk növelése érdekében - tette közzé a CIG igazgatóságának döntését a társaság.

A CIG és az EMABIT azonos szervezeti egységeinek önálló szolgáltatási egységbe integrálásának célja egy olyan szinergia megvalósítása, amely alkalmas a kölcsönös elõnyök kihasználására és a költségek ésszerû megosztására - áll a közleményben. A szolgáltató központ elsõsorban adminisztrációs, kárrendezési és IT tevékenységeket lát el, ügyfélszolgálati feladatok ellátása is a hatáskörébe kerül. A szolgáltató központot a meglévõ CIG Pannónia Tanácsadó Kft. átalakításával valósítják meg.

A CIG a közép-kelet-európai régió országaiban biztosítási és kiegészítõ pénzügyi szolgáltatási tevékenységet folytat, jelenleg Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tavaly harmadával, 4,05 milliárd forintra csökkentette mérleg szerinti veszteségét. A negyedik negyedévben 28 milliárd forint díjbevételt ért el a tervezett 35 milliárddal szemben, a csökkenést a devizahitel végtörlesztésekkel indokolták. A társaság tervei szerint legkésõbb 2014-ben nyereséget érnek el.