Milyen lesz az idei tavasz? Megérkeztek az elsõ elõrejelzések
2012.02.22
Nagy-Britanniában és Európa déli részén a szokásosnál alacsonyabb hõmérsékletek várhatók március és május között, miközben Észak-Európában az átlagosnál melegebb idõjárásra lehet számítani – véli a Weather Services International (WSI).

Az Egyesült Királyságban, az elõrejelzések szerint a szokásosnál melegebb lesz a március, azonban áprilisban és májusban a normálisnál alacsonyabb hõmérsékletre lehet számítani. Európa többi részére vegyes kilátásokat prognosztizál a meteorológiai szolgálat – olvasható a WSI hétfõn megjelent jelentésében.

A WSI az energiaszektor számára is hasznos információkkal szolgált, miszerint a nedvesebb és szelesebb idõjárás kedvezhet az északi régióban a víz- és szélenergia termelésnek, miközben a déli féltekény szárazabb és kevésbé nedves tavaszra lehet számítani.

A WSI azt is elmondta, hogy a kontinentális Európára az utóbbi hetekben jellemzõ hideg idõjárás a hónap végére mindenütt megszûnhet. Kivételt képeznek ez alól Kelet- és Délkelet-Európa egyes részei, ahol az utóbbi idõben leesett jelentõs mennyiségû hó miatt késõbb köszönthet be a melegebb idõjárás.