Jelentett a Generali: csökkent a biztosító bevétele
2012.02.27
Az olasz biztosítótársaság 2011-es éves jelentése szerint, a nem-életbiztosítási szegmens stabil teljesítménye ellenére 5,5%-kal csökkent tavaly a társaság díjbevétele.

Összességében a csoport bruttó díjbevétele 69,2 milliárd euró volt tavaly, szemben a 2010-es 73,2 milliárd euróval. A Generali a nehéz makrogazdasági körülmények ellenére növekedést tudott elérni a nem-életbiztosítási szegmensben, ahol a díjbevételek 3,1%-kal, 22,759 milliárd euróra emelkedtek.

A legjobb teljesítményt Franciaországban érte el a csoport, ahol a díjbevételek 4,2%-kal nõttek, ezen belül a lakossági vonalon 6,4%-os volt a növekedés. A második legnagyobb növekedés (2,2%) a német piacon következett be. Kelet-Európában 1,3%-kal nõttek a díjbevételek, amely jórészt a gépjármû-biztosítási piac 12%-os rendkívül erõs növekedésének köszönhetõ.

A még mindig legfontosabb piacnak számító Olaszországban a díjbevételek megközelítették a 7,5 milliárd eurót, amely mindössze 0,7%-kal haladta meg a 2010-es eredményt.

Az életbiztosítási díjbevételek eközben 9,3%-kal csökkentek, amelyet a csoport az egyszeri díjas biztosításokat elért pénzügyi piaci trendekkel magyarázott.

A csoport vezérigazgatója, Giovanni Perissinotto a jelentéshez hozzátette: a Generali bebizonyította, hogy a rendkívüli nehéz európai, azon belül is fõként olaszországi gazdasági körülmények ellenére is képes jelentõs mûködési eredményt elérni.