Nyugtató tapaszt ajánl az AXA a sofõröknek
2012.02.27
Miután tízbõl egy autós rendszeresen stresszes a volán mögött, az AXA különféle stressz-ûzõ, nyugtató technikák vizsgálatába kezdett.

A biztosító felmérése szerint a legtöbb brit autós számára egy csésze tea elfogyasztása a legjobb stressz-ûzõ, erre azonban vezetés közben, a dugóban ülve, autók mögött araszolva nincs lehetõség.

Sokkal inkább olyan megoldásra van szükség, amely nem vonja el a vezetõ figyelmét, azonban valamilyen érintés, illat vagy szín segítségével megnyugtatja a vezetõt.

A kutatás szerint a kék, illetve zöld szín, az óceán illata, illetve az olyan puha anyagok érintése, mint a bársony mindegyike nyugtató hatást fejt ki. Éppen ezért az AXA tervezõket bízott meg a feladattal, hogy ezek segítségével a vezetõk számára valamilyen stressz-ûzõ megoldást fejlesszenek ki. Egyfajta „cumit” a sofõrök számára.

A kutatás eredménye egy illatos, finom tapintású tapasz lett, melyet a vezetõk a kormányra tudnak ragasztani.

Az autósok körében végzett felmérés szerint a legtöbben az alábbi módszerekkel tudnak leginkább megszabadulni a stressztõl: 67% zenét hallgat, 40% masszíroztat, 63% napsütésben vezet, 57% a gyönyörû tájban vezetéstõl tud lehiggadni.

Az AXA szóvivõje az nyugtató illatosító matrica kapcsán elmondta: mindannyian szoktunk stresszelni idõnként vezetés közben, azonban egy ilyen egyszerû megoldással mindez egy csapásra megoldódhat.

A napsütésben, vagy nyugtató zene melletti, esetleg a tengerparti vezetés kitûnõ megoldás lehet a vezetõk megnyugtatására, azonban erre nincs mindig lehetõség, ilyenkor az illatosított matrica sokat segíthet – tette hozzá az AXA.