A világ leginkább csodált vállalatai: biztosító is szerepel a listán!
2012.03.05
Habár a legjobb ötvenbe egyedüli biztosítóként a Berkshire Hathaway-nek sikerült bekerülnie, a Világ Leginkább Csodált Vállalatainak teljes Fortune listáján 40 biztosítótársaság is szerepel.

A Fortune magazin világ legjobban csodált vállalatainak top50-es listája mindössze egyetlen biztosítót tartalmaz, a Berkshire Hathaway-t, 7. helyen. Azonban a hírportál külön listát állított össze a vagyon- és balesetbiztosítók, valamint az élet- és egészségbiztosítók számára is.

A vállalati hírnév alapján felállított rangsort a Fortune a Hay Group-pal közösen készítette el, a Fortune 1000, a Fortune Global 500-as lista nem-amerikai vállalatai, és az Egyesült Államok top külföldi vállalataiból történõ 1400 cég kiválasztásával. Ezek után a Hay Group iparáganként szortírozta a cégeket, és mindegyik nemzetközi iparági csoportból kiválasztotta a 15 legnagyobbat, valamint a 10 legnagyobb amerikai céget, összesen mintegy 698 vállalatot.

Az 58 iparági lista létrehozásához a Hay Group felmérést készített a vezérigazgatók, igazgatók és elemzõk körében, akiknek kilenc kritérium alapján kellett saját iparágukon belül értékelniük a vállalatokat: innováció, emberek kezelése, eszközhasználat, társadalmi felelõsségvállalás, a menedzsment minõsége, pénzügyi stabilitás, hosszú távú befektetések, a termékek minõsége és a globális versenyképesség szerint.

A tavalyi év felmérése alapján a legjobb 25%-ba bekerült cégek, valamint a saját iparági rangsorukon belül a top 20%-ba bekerült cégek közül idén 3855 igazgató, vezérigazgató és elemzõ választotta ki azt a 10 céget, amelyet leginkább csodáltak.

Az eredmények a következõk:

Vagyon- és felelõsségbiztosítási ágazat


Élet- és egészségbiztosítási ágazat