Brutális profitnövekedésre számít a Munich Re
2012.03.13
A világ vezetõ viszontbiztosítója, a Munich Re ma megjelent éves jelentésében azt mondta, a tavalyi nehéz idõszak után idén háromszoros nyereségnövekedést, mintegy 2,5 milliárd eurót remél.

Az átlagosan alakuló kárigényeknek, és a díjak várható emelkedésének köszönhetõen a viszontbiztosító idén lényegesen jobb eredményre számít, a dolgok jelenlegi állása szerint – olvasható a csoport jelentésében.

A tekintettel a nagyobb káreseményekhez kapcsolódó tényleges kárigényekre, valamint egyes devizák árfolyamalakulásának, és a tõkepiaci folyamatok eredménykimutatásra gyakorolt hatására, idén a Munich Re 2,5 milliárd eurós eredményt tûzött ki célul.

A bruttó díjbevétel a folyó évben várhatóan 48-50 milliárd euró körül alakul, hasonlóan a 2011-es 49,6 milliárd euróhoz.

2011-ben a Munich Re mindössze nettó 702 millió eurós nyereséget tudott elérni, szemben a 2010-es 2,4 milliárd euróval, amit egy sor természeti katasztrófa, a hozzájuk kapcsolódó veszteségek és az eurózóna válsága csonkított meg. A pénzügyi válság súlyosbodása tartósan alacsony kamatszinteket eredményezett, amely szintén nem kedvezett az eredménykimutatás alakulásának – tette hozzá Nikolaus von Bomhard vezérigazgató. Ebben a környezetben a 702 millió eurós nettó nyereség „tiszteletre méltó eredmény” – tette hozzá Bomhard.

A Munich Re erõs kapitalizációjának és kedvezõ jövedelmezõségi kilátásainak köszönhetõen a csoport azt tervezi, hogy megtartja az osztalékfizetés szintjét részévényeként 6,25 eurós szinten – közölte a vezérigazgató.