Speciális kamion szûri a lakosságot
2012.03.26
Immár két éve szûri Magyarország lakosságát az a speciális kamion, amely idén is elindult országjáró körútjára. Az egész országra kiterjedõ átfogó egészségvédelmi program keretében több mint száz helyszínen, több ezer ember rizikófaktorait vizsgálják. Az idén a SIGNAL Biztosító Zrt is csatlakozott a program fõtámogatóihoz.

A magyar lakosság egészségi állapota lényegesen elmarad a nyugat európai országokétól. Számos megbetegedésben vezetõ helyen állunk. A „Program a Magyar Társadalomért, Magyarország átfogó egészségvédelmi szûrõprogramja 2010-2020” nevet viselõ akció célja, hogy a rossz tendenciát megállítsa, felhívja a figyelmet a lesújtó állapotokra, tájékoztassa a lakosságot és a lehetõ legtöbb résztvevõ számára tegye nyilvánvalóvá a felmerülõ egészségügyi kockázatokat.

Cél az egészségmegõrzés, a betegség megelõzés, az egészségi állapot javítása. A szív és érrendszeri megbetegedés, a szívinfarktus, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas koleszterin, a légúti megbetegedések, az asztma és allergia, a dohányzás, és nem utolsó sorban az elhízással kapcsolatosan vizsgálják a jelentkezõket. Mindehhez a legkorszerûbb eszközök állnak rendelkezésre a kamionban.

Az idei évtõl a SIGNAL Biztosító Zrt. is csatlakozott a program fõtámogatóihoz. A SIGNAL tulajdonosa, a SIGNAL IDUNA konszern, Németország 10 legnagyobb pénzügyi csoportja közé tartozik, az egészségbiztosítás területén az egyik legnagyobb szolgáltató. A SIGNAL Biztosító is tervezi, hogy vállalati ügyfelei számára hamarosan bevezeti a csoportos egészségbiztosítási szolgáltatást. Így kézenfekvõ volt, hogy részt kívánunk venni a programban.

A SIGNAL bízik abban, hogy támogatásával hozzájárulhat ahhoz, hogy a szûrésen részt vevõ több ezer ember a jövõben még többet törõdjön saját egészségével. A társadalmi szerepvállalás a SIGNAL életében elsõsorban a felelõs vállalati mûködést jelenti, továbbá olyan társadalmilag fontos ügyek felkarolását és támogatását, mint az egészségmegõrzés, prevenció és az életmód-tanácsadás. „Felelõs biztosítótársaságként elemi érdekünk, hogy minden rendelkezésünkre álló eszköz, akció, és társadalmi célú esemény révén hozzájáruljunk ügyfeleink, partnereink egészségtudatosságra neveléséhez, így nem csupán vagyoni értékei, hanem egészsége védelméhez is. – nyilatkozta Kálózdi Tamás elnök-vezérigazgató.