Ambiciózus növekedési tervet vázolt az AEGON
2011.06.21
A holland kormánytól kapott mentõcsomag múlt heti maradéktalan visszafizetését követõen, az AEGON vezérigazgatója részletesen ismertette a társaság 2015-is szóló növekedési stratégiáját az amerikai, holland, brit és kelet-közép-európai piacokon.

Az AEGON az elmúlt években átstrukturálta mûködését, megszabadulva olyan üzleteitõl, melyek nem illeszkedtek a cég kockázati profiljába. Az átszervezéseknek köszönhetõen jelentõsen csökkent a társaság piaci kockázatoknak való kitettsége, valamint mûködési költségein is sikerült lefaragnia, elsõsorban amerikai, brit és holland piacain.
A 2015-ig szóló stratégiában olyan célokat tûzött ki maga elé a holland biztosító, mint az adózás elõtti eredmény évi 7-10 százalékos növelése, a saját tõke-arányos nyereség 10-12 százalékosra növelése, vagy a mûködési cash flow 30 százalékkal történõ megnövelése.

Az eredménymutatók javítását a forgalom bõvítésével, költségcsökkentésekkel, valamint a gyorsabb növekedést felmutató piacokra történõ tõkeátcsoportosítással szeretné elérni a cég. Ezen kívül – elsõsorban a brit, valamint az új piacokon – meg szeretné duplázni a díjbevételeit az idõszak végéig.

Egyéb körülményektõl eltekintve az AEGON részvényenként 0,1 eurós osztalékot tervez fizetni az idei második féléves eredménye után, melyet jövõ májusban fizetnek ki.