Kiválóan kezdte az idei évet a QBE
2012.04.05
Az ausztrál QBE biztosítási csoport jelentése szerint a 2012-es évük „kiválóan” kezdõdött: a katasztrófákhoz kapcsolódó követelések meredeken csökkentek, a díjak pedig 7%-ot meghaladó mértékben emelkedtek a tavalyi, példátlan mértékû katasztrófa veszteségek nyomán.

A nagy kockázatokhoz és katasztrófákhoz kapcsolódó kárigények nagysága a megcélzott teljes éves nettó díjbevétel 1%-a körüli szinten állt az elsõ negyedévben- közölte a QBE vezérigazgatója, Frank O\'Halloran a cég éves közgyûlésén.

Az ausztrál biztosító katsztrófákhoz kapcsolódó kárigényei az elsõ negyedévben mintegy 700 millió dollárral alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban.

Februárban hozta nyilvanossagra tavalyi éves jelentését a QBE csoport, amely 45%-os nettó nyereség csökkenésrõl adott számot, köszönhetõen a tavalyi év súlyos katasztrófáinak, az ausztrál árvizeknek, amerikai hurrikánoknak, thaiföldi árvizeknek és az új-zélandi földrengésnek.

„A biztosítási iparágnak néha szüksége van egy olyan évre, mint 2011, amely figyelmeztet minket arra, hogy megfelelõen árazzuk be a biztosított kockázatokat” – közölte O\'Halloran. Hozzátette: „Az iparág a 2011-es eseményekre az díjak megemelésével, a biztosítási feltételek felülvizsgálatával, és a limitek szükség esetén történõ módosításával válaszolt”.

A QBE 7%-os meghaladó díjemelést tartott szükségesnek, amely több mint duplája az ausztrál inflációs rátának. O\'Halloran szerint azonban még mindig van helye áremelésnek, mivel a viszontbiztosítási díjak még mindig nagy nyomást jelentenek a biztosítók számára.

A csoport a napokban jelentette be, hogy megvásárolta az Egyesült Királyságban biztosítási tevékenységet végzõ Brit Insurance Ltd.-tõl biztosítási szerzõdéseinek megújítási jogát, amely bruttó 500 millió font díjbevételt jelent.