Termékújítások a lakásbiztosítási piacon
2012.04.06
A kedvezõtlen makrogazdasági környezet, az alig mozgó ingatlanpiac nem használ a lakásbiztosításokban érintett biztosítók idei kilátásainak sem. A fizetõképes kereslet csökkenésével gyakorlatilag nincs olyan tényezõ, amely elõsegítené a nagyobb ügyfélaktivitást – írja a vg.hu.

Mindezek alapján a biztosított állomány darabszámában stagnálásra kell számítani, de a csökkenés sem zárható ki, amellyel együtt jár az állománydíj csökkenése vagy legfeljebb infláció alatti növekedése is.

A hitelezési és lakásépítési piac beindulása nem várható 2012-ben sem, így az értékesítésben továbbra is elõnyt élveznek a saját hálózattal rendelkezõ, az üzletkötést aktívan generáló nagy társaságok.

A biztosított lakások számánál – 3,1 millió - szintén stagnálásra lehet számítani. Ez a 4,2 milliós magyar lakóingatlanpiachoz viszonyítva jelenleg 74 százalékos telítettséget jelent, a nyaralókat is beleszámítva nagyjából 70,5 százalékosat.

Az Aegon Biztosító a piaci viszonyokra reagálva dolgozta át a lakásbiztosítási vezértermékét, amelyet Lakás és Szabadidõ Biztosítás (LSZB) Plusz néven május elsejével vezet be a piacra. Az LSZB Plusz egyik újdonsága az elõdjéhez képest az All-risk kiegészítõ biztosítás, amely több, az elõdjénél nem fedezett káreseménynél – például a belvíz okozta károkat - is téríti az ügyfél kárát. Térít tûzkárokat akkor is, ha a tûz nem terjed tovább, ha a felhõszakadás a festésben, burkolatban okoz kárt, vagy éppen ha földcsuszamlás, kõ- és földomlás miatt a támfalban, rézsûben vagy egyéb mûtárgyakban kár keletkezik.

Az LSZB Plusz másik fontos újdonsága az adatmentés-biztosítás, amely a háztartási ingóságként biztosított merevlemezek vagy flash memóriák sérülésére nyújt fedezetet: e szolgáltatás nyújtásában az Aegon partnere a Kürt Zrt.