Michaela Kollert választották az EIOPA elnökévé
2011.06.21
Az Európai Biztosítók Szövetségének (CEA) igazgatóját, Michaela Kollert választották meg az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) biztosítók és viszontbiztosítók érdekeit képviselõ új szervezeti egységének elnökévé.

Idén januárban hozták létre az EIOPA-n belül az a biztosítói érdekképviseleti csoportot, melynek elnökévé a mai napon Michaela Kollert választották. Az elnök asszony mandátuma 2,5 évre szól.

A 30 tagot magában foglaló biztosítási és viszontbiztosítási érdekképviseleti csoport célja az EIOPA konzultációjának elõsegítése az európai érdekeltekkel olyan kérdésekben, mint a szabályozói és a technikai normák megvalósítása, valamint a biztosítási és foglalkoztató nyugdíj iparági útmutatásai és ajánlásai.

Az új biztosítási és viszontbiztosítási érdekképviseleti csoport jelenleg tíz iparági képviselõbõl, öt fogyasztóból, a biztosítási és viszontbiztosítási szolgáltatások nyolc felhasználójából, két szakszervezeti képviselõbõl és öt független tudósból áll.

Kinevezésekor Koller elmondta, azon fog dolgozni, hogy az európai biztosítói piac számára a lehetõ legjobb szabályozó környezet kerüljön kialakításra.