Veszélyes húsvét: ma várható a baleseti csúcs
2012.04.09
Húsvétkor nem csak a közutakon fordulhat elõ több baleset, hanem az otthonokban is, hiszen a hosszúhétvégén sokan fognak balesetveszélyes házi barkácsolásba – figyelmeztetett a brit Axa biztosító. Hétfõn fordul elõ a legtöbb incidens.

A húsvéti szünet alatt az emberek többsége igyekszik elvégezni a tavaszi házbarkácsolással, kertészkedéssel, kisebb lakásfelújítással kapcsolatos teendõket. Az Axa szerint érdemes azonban átnézni a lakásbiztosítási szerzõdést, mivel nem biztos, hogy az a véletlenszerû káresemények esetén is fedezetet nyújt.

Az Axa elmúlt három évre vonatkozó statisztikái szerint húsvét hétfõn a véletlenszerû káreseményekhez kötõdõ kárigények nagysága jelentõsen megugrik, az átlagos összeg eléri az 500 fontot (179 ezer forint).

Az Axa felmérése szerint a rendszeresen otthoni barkácsolást végzõk 60%-a okozott már véletlenszerû kárt, ami zömében kiömlött festéket, lakkot, összetört bútort, falon, vagy plafonon keletkezett nem szándékolt lyukakat, csõtörést, vagy tûzesetet eredményezett.