Újabb elbocsátásokra készül a biztosító?
2012.04.20
A világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Re elsõdleges biztosítója, az Ergo óriási szerkezeti átalakításokra készül a költségek csökkentése érdekében, amely várhatóan elbocsátásokkal is jár majd – számolt be errõl a német Manager Magazin.

A lap, céges forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a szerkezetátalakítás a 2008-ban végrehajtottakhoz hasonló mértékû lenne, amely 180 millió eurós megtakarítást hozott a cégnek, egyúttal 1800 munkahely elvesztését eredményezte.

Az Ergo szóvivõje elmondta, hogy a társaság az értékesítési folyamatok és az ügyfél tanácsadási szolgáltatások javításán dolgozik, de végleges döntés még nem született.

Továbbá azt is hozzátette, hogy a 2008-as átalakítások azzal a céllal kezdõdtek, hogy megvágják a vállalat költségeit, most azonban nincs ilyen mértékû cél, vagyis a mostani átalakítás nem költségcsökkentésrõl, hanem az értékesítés javításáról szól.

Az Ergo Biztosítói Csoport a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítási cég, a Munich Re elsõdleges biztosítója, melynek kezelt vagyona eléri a 175 milliárd eurót, díjbevételével pedig 17 milliárd eurót. Az ERGO Németországban a piac minden szegmensében a vezetõ biztosítótársaságok közé tartozik, egészség- és jogvédelmi biztosítóként pedig a térség piacvezetõje.