Hihetetlen autóbiztosítási kárbejelentések!
2012.04.23
Egy brit biztosító közreadott egy listát az elmúlt két évben hozzájuk beérkezett szokatlan autóbiztosítási kárigényekrõl, melyen az autót megtámadó szökött pávák csoportjától, a bõrkárpitot szétrágó egerekig, vagy egy légy-hajkurászása miatt telefonfülkének ütközõ jármûvezetõig számos érdekesség elõfordul.

Az Admiral Insurance belsõ, kárfelmérõk körében végzett felmérésébõl kiderül, hogy a szokatlan kárigények zöménél állatok is szerephez jutottak. A listát végigolvasva kiderül, hogy nem is mindig olyan unalmas a biztosítási szakértõk munkája.

Az egyik esetnél az elsõ ülésen utazó ölében egy kiskutyát tartott. Mikor az állat leugrott és az utas lehajolt érte, véletlenül meghúzta a kéziféket, így a jármû összeütközött a mögötte közlekedõ autóval.

Egy másik bejelentésben az autó egy faluünnepen sérült meg, amikor egy póni elszabadult és átcsörtetett annak motorháztetején.

Akadt olyan autós is, aki egy csapat pávát hibáztatott autója sérülésében, akik tükörképük láttán, ijedtségükben összekaristolták az autó fényezését.

Ennél is meglepõbb volt annak a kárbejelentõnek a története, akinek egy út szélén kikötözött teve és elefánt vonta el a figyelmét annyira a vezetéstõl, hogy a korlátnak ütközött. Szintén a figyelemelterelés okozta a vesztét annak az autósnak, aki légy-hajkurászás közben belerohant egy telefonfülkébe. Hasonlóan járt az az autós is, aki vezetés közben lehajolt megsimogatni kutyáját, egyúttal totálkárosra törte autóját.

Egy meglehetõsen ritka autót, egy Lancia Delta Intergralet tettek tönkre raktárban tárolás közben egerek, melyek fészket raktak a hátsó ülésben, átrágva magukat a bõrkárpiton és a szivacson, és mind a négy ajtón lerágták a kárpitozást. Számos hasonló bejelentésben patkányok rágták szét a belsõ részeket, és a vezetékeket.

Jóval több autósnak okozott kárt azonban az a sofõr, amelyik a visszapillantóról lelógó póktól úgy megijedt, hogy tömeges karambolt okozott az autópályán.