1300 Aviva alkalmazott hitte azt, hogy kirúgták, tévesen!
2012.04.23
Több mint 1300 Aviva alkalmazott kapott téves e-mailt a vállalattól, amelyben az elbocsátásuk utáni titoktartási kötelezettségükrõl tájékoztatták õket – számolt be a Telegraph.

A londoni Aviva Investors Ltd. befektetési cég minden alkalmazottja megkapta azt az emailt, amelyben a cégtõl nemrég távozott dolgozók figyelmét hívták fel arra, hogy adják vissza a birtokukban lévõ, de a cég tulajdonát képezõ eszközöket, valamint a rájuk vonatkozó titoktartási kötelezettségekre is.

Az e-mail szövege a következõ volt: „Köteles vagyok emlékeztetni önt a vállalat felé tett szerzõdéses kötelezettségeire, melyet most elhagy. Ön köteles minden olyan információt bizalmasan kezelni, amely az Aviva Investors tevékenységével, rendszereivel és ügyfeleivel kapcsolatos.”

A biztosító szóvivõje, Paul Lockstone a lapnak elmondta: „idõrõl idõre elõfordulnak hibák”, utalva ezzel arra, hogy egy elírás okozta a téves e-mail kézbesítést, amelyet eredetileg csak egyetlen címzettnek szerettek volna elküldeni.

A baklövésre nem sokkal azután került sor, hogy lapértesülések szerint az Aviva mintegy 1 milliárd fontot veszíthet az amerikai életbiztosítási üzletágának értékesítésén. A potenciális veszteség nagyságát a május 24-i befektetõi napon jelenti be a tervek szerint a társaság. Az üzletágat 2006-ban még 2 milliárd fontért vásárolta fel a biztosító.

Múlt héten jelentõs változtatásokat hajtott végre a társaság a vezetõségben is: az európai üzletág vezetõje, az észak-amerikai vezetõ és az Aviva Investors vezetõje is kilépnek a biztosító kötelékébõl.