Így küzdenek a biztosítók a csalók ellen
2012.04.25
Egyre nagyobb érdeklõdést mutatnak a biztosítók az üzleti analitikai szoftvereket és szolgáltatásokat nyújtó SAS termékei iránt, melyek segítséget nyújtanak a hamis kárigények kiszûrésében.

A csalások kiszûrését szolgáló, kifejezetten biztosítóknak fejlesztett SAS Fraud Framework szoftver frissített verziója már közösségi médiaelemzõ szoftverrel, valamint beépített biztosítás-specifikus modellekkel és a pénzügyi csalásokat monitorozó elemmel is rendelkezik.

A legújabb verzióval a SAS azt ígéri, hogy választ ad a biztosítási csalások számának 2009-óta tartó emelkedésére.

A bostoni Aite Group elemzõje szerint a biztosítók kezdenek felzárkózni a több pénzügyi szolgáltató mögé a csalások megelõzésében. Mivel a kétes követelések száma egyre magasabbra tör, a biztosítóknak fejlett analitikára és ok-okozat elemzési módszerekre van szükségük ahhoz, hogy idõben azonosítani, ezáltal megelõzni tudják a csalásokat. A biztosítók számára tehát óriási elõnyt jelent, hiszen gyorsíthatja a kárbejelentések feldolgozását valamint a kárkifizetést is, azáltal, hogy kiszûri a jogos kárigényeket. Mindez végeredményben az ügyfél elégedettséget, ezáltal a lojalitást növeli.

Tavaly a SAS bevételei világszerte 25%-kal emelkedtek, köszönhetõen többek között a biztosítók megnövekedett érdeklõdésének.