Megnyitotta kapuit Kína a külföldi biztosítók elõtt!
2012.05.02
Azonnali hatállyal megnyitja gépjármû-felelõsségbiztosítási piacát Kína a külföldi biztosítók elõtt.

Egy módosított rendelet értelmében a külföldi biztosítótársaságok tegnaptól szabadon folytathatnak üzleti tevékenységet Kína kgfb piacán. A CRIEnglish.com oldalon megjelent hétfõi közlemény szerint a kínai kabinet jóváhagyta a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítással foglalkozó rendelet módosítását.

A rendelet 2006 óta van hatályban Kínában, az új rendelet kedden lépett hatályba.

A gépjármû-biztosítási ágazat díjbevétele Kínában a teljes nem-életbiztosítási piac 70%-át teszi ki. A fennálló kínai jogszabályok értelmében azonban külföldi biztosítók nem léphetnek be a piacra. A kínai biztosítási szabályozó hatóság még novemberben nyújtotta be javaslatát az állami tanácsnak, hogy engedélyezze a külföldi társaságok számára kgfb-szerzõdések értékesítését.

2001 és 2010 között Kína biztosítási piaca a világ második leggyorsabban fejlõdõ piaca volt – Málta mögött – amely a globális biztosítási piac 4%-át adta 2010-ben, szemben a 2001-es 1%-kal. Tekintettel a továbbra is alacsony biztosítási penetrációra, valamint a gazdasági kilátásokra, szakértõk a piaci részesedés további emelkedésére számítanak.