Kiderült, melyik a legfogyasztóbarátabb biztosító!
2012.05.04
Az idén elõször ítélte oda a Tetszett Kft. által felkért négytagú zsûri \"Az év fogyasztóbarát biztosítója\" címet, két további biztosító - az Allianz és a Generali-Providencia - pedig elismerõ oklevelet kapott csütörtökön a budapesti díjátadón.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azért támogatta a díjat, mivel az odaítélés kritériumaiba beépültek azok a feltételek, amelyeket a PSZÁF is vizsgál - mondta Szász Károly, a felügyelet elnöke az átadón.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szintén a támogatók között volt, a nevében felszólalt Kerékgyártó Csaba fõtitkár helyettes remélte, hogy jövõre több biztosító pályázik a címre.

Idén 7 biztosító adott be pályázati anyagot, és a legjobb, valamint a legrosszabb között mindössze 15 százalék volt a különbség a kapott pontokban - jelentette be Siklósi Máté, a Tetszett Magyar Fogyasztóvédelmi Elégedettségi Monitor Kft. ügyvezetõje. Az értékelés szempontjai között szerepelt az, hogy a biztosító miként építette be a fogyasztók jelzéseit a panaszkezelésbe és a közvetítõk oktatásába, milyen a honlapja és a telefonos ügyfélszolgálata, illetve a panaszok mekkora hányada került a PSZÁF elé.

A 4 tagú zsûriben két fogyasztóvédelmi társadalmi szervezet, a Corvinus Egyetem oktatója és a KPMG könyvvizsgáló munkatársa vett részt. Ki-ki külön értékelt, majd a rész-értékeket összegezték, a végsõ sorrend kialakításához.