Megkímélték a katasztrófák a Swiss Re eredményét
2012.05.04
A Swiss Re az idei elsõ negyedévben 1,1 milliárd dolláros nettó nyereségrõl számolt be, szemben az elõzõ év hasonló idõszakában elért 665 millió dolláros veszteséggel. A cég szerint a kitûnõ eredmény a befektetésekbõl származó jövedelmeknek, és a vártnál alacsonyabb katasztrófa követeléseknek volt köszönhetõ.

A csoport összesített kárhányada 84,9% volt az elsõ három hónapban, szemben a 2011 elsõ negyedévi 163,7%-kal. A Swiss Re három üzleti részlege – a viszontbiztosítási, a vállalati megoldások és az Admin Re – egyaránt hozzájárult az eredményhez.

A díjbevételek 21,7%-kal, 6,2 milliárd dollárra emelkedtek a szerzõdésmegújításoknak köszönhetõen. A vállalat jelentése szerint kitûnõ megújítási idõszakot zártak áprilisban Japánban, ahol a természeti katasztrófák miatt erõsen megemelkedtek a díjak.

Más ázsiai piacokon, például Koreában szintén erõs és nyereséges növekedést sikerült elérnie a társaságnak, összességében a volumen 14%-kal emelkedett. A vagyon- és felelõsségbiztosítási ágazat nettó eredménye 660 millió dollár volt a vizsgált idõszakban (2011 hasonló idõszakában 632 millió dolláros veszteségrõl számolt be a cég), amelyet részben a természeti katasztrófák által okozott károk relatíve alacsony szintje magyaráz.

A nettó díjbevétel 38,2%-kal 3,1 milliárd dollárra nõtt. Az erõteljes növekedés motorjának a 2012 januári sikeres szerzõdésmegújítás tekinthetõ. A csoport vezérigazgatója, Michel Liès elmondta: „üzletágaink kiváló teljesítménye kifejezésre juttatja, hogy továbbra is erõfeszítéseket teszünk pénzügyi céljaink eléréséhez”.