Túl drágának tartja Kelet-Közép-Európát az Allianz
2012.05.11
A német Allianz biztosító akvizíciós lehetõségeket fontolgat, méghozzá elsõsorban nem-életbiztosítási területen annak érdekében, hogy a Szolvencia II tõkekövetelményeinek jobban meg tudjon felelni.

Amint arról a Fox News beszámolt, a biztosító elsõsorban olyan potenciális felvásárlási célpontok után néz Európában, amely a vagyon- és felelõsségbiztosítási üzletágát erõsítené.

A hírek szerint az Allianz vezérigazgatója, Michael Diekmann azt mondta a részvényeseinek, hogy a társaság továbbra is Ázsiában és Közép-Kelet-Európában keres akvizíciós lehetõségeket, azonban az árak arrafelé továbbra is túl magasak.

Az Allianz az utóbbi években tartózkodott mindenfajta felvásárlási ügylettõl. A cég április végén megerõsítette, hogy kizárólagos tárgyalásokat folytat a francia Groupama biztosítóval Gan Eurocourtage biztosítási egység ügynöki tevékenységet végzõ ágáról.

Dieter Wemmer igazgatótanácsi tag azt mondta a részvényeseknek, hogy a francia üzlet megfelelõen kiegészítené az Allianz tevékenységét.