Hannover Re: megduplázzuk díjbevételünket
2011.06.24
Extra 100 millió dolláros biztosítási védelmet kötött a Hannover Re az Egyesült Államokon idén végigsöprõ hurrikánok várható kárai ellen – közölte a társaság csütörtökön.

A világ harmadik legnagyobb viszontbiztosítója –a Swiss Re, és a Munich Re mögött – extra biztosítási fedezetet vásárolt magának, miután az év eleji természeti katasztrófák nyomán csökkenteni volt kénytelen idei profitkilátásait.
Versenytársaihoz hasonlóan a Hannover Re is arra vár most, hogy kiderüljön, mekkora károkat okoz az idei észak-amerikai hurrikán-szezon, amelynek novemberben lesz vége. A csütörtöki befektetõi találkozón a társaság bejelentette, módosított idei profitvárakozásán, 500 millió euróra csökkentve azt.

A hurrikánok által okozott károk elleni extra védelmen kívül 410 millió eurós biztosítást között ember által okozott katasztrófakárok ellen is, továbbá 450 millió eurót fordított április-december között várható nagyobb káresemények biztosítása ellen.

Ezekkel az extra biztosítékokkal együtt már várhatóan tartani tudja a cég a kitûzött profitcélokat. A cég vezérigazgatója elmondta: küzdenek azért, hogy csökkentsék az eredmények volatilitását. A japán földrengést követõen a szerencsére a viszontbiztosítóknak kedvezõen alakultak az árazások – tette hozzá Ulrich Wallin.

A Hannover Re emelkedõ díjbevétellel, és profittal számol az élet viszontbiztosítási piacon a következõ években, amely szegmensben akvizíciókat és portfolió felvásárlásokat is tervez a vállalat. 2020-ra 11,9 milliárd euróra, a 2010-es szint kétszeresére nõhet a viszontbiztosító díjbevétele az élet ágazatban, míg a profit 477 millió euróra emelkedhet a társaság prognózisa szerint. Ide tartozik az is, hogy tíz év alatt 12-rõl, 18 százalékra növeli világpiaci részesedését a viszontbiztosító.