Nem a vagyonbiztosításban rejlenek a legjobb lehetõségek
2012.05.21
Az európai biztosítóknak és alkuszoknak sürgõsen át kell gondolniuk EMEA-régiós (Európa, Közel-Kelet és Afrika) tevékenységüket a mai alacsony gazdasági növekedés közepette, amennyiben sikeresek kívánnak maradni – véli az Ace Europa elnöke, Andrew Kendrick.

A londoni biztosítási piac vezetõinek és menedzsereinek tartott konferencián Kendrick öt pontban foglalta össze az európai siker receptjét. Szakértõk szerint a világkereskedelem növekedése a következõ években is túl fogja szárnyalni a GDP-növekedést, épp ezért az európai biztosítási ágazat számára is a globális kereskedelem növekedésében rejlenek lehetõségek – véli Kendrick. Az ügyfelek egyre nagyobb figyelmet fordítanak ugyanis a pénzügyi partnerkockázatokra, amely a tõkeerõs biztosítókat juttathatja.

„A közeljövõben véleményem szerint a vállalati mérleg ereje kulcsfontosságú szerephez fog jutni Európában a differenciált árazás terén” – közölte az Ace Europa elnöke. A növekedés érdekében a biztosítóknak tovább kell tekinteniük a hagyományos vagyon- és felelõsségbiztosítási piacokon.

„Európa népessége fokozatosan öregedik, akik jelentõs magánvagyonnal rendelkeznek, miközben a nyugdíjalapok és az egészségügyi rendszer súlyosan alulfinanszírozott.

Mindezek eredményeként úgy gondolom, hogy az európai biztosítók számára jelenleg a vagyon-és felelõsségbiztosítási szektoron kívül rejlenek a legjobb lehetõségek” – tette hozzá Kendrick.

Kendrick azt is javasolta a társaságok számára, hogy a régió feltörekvõ piacaira is fordítsanak figyelmet, miután a régió egyes országaiban fokozatosan kezdik felismerni a biztosítások társadalmi és gazdasági jóléti aspektusait. Az európai biztosítási ágazat, közeli szomszédként különösen jó helyzetben van ezen lehetõségek kihasználásához – tette hozzá az elnök.

Az ötödik, utolsó tanács kifejezetten a londoni biztosítási szektor vezetõinek szólt, akiknek meg kell próbálniuk elõnyt kovácsolni abból, hogy London ismét a globális biztosítás vezetõ szerepében tetszeleg. A brit fõvárosban tevékenykedõ biztosítók különösen jó helyzetben vannak ahhoz, hogy kihasználják a legfontosabb makro-trendeket, úgy mint a kereskedelmi forgalom növekedése, vagy a feltörekvõ piacok fejlõdése – véli a szakértõ.