Jelentett az Union anyacége: jelentõs növekedés a régióban!
2012.05.24
A tavalyi év erõs eredménye után a 2012-es évet is 6%-os adózás elõtti eredménynövekedéssel kezdte az osztrák Vienna Insurance Group. A csoport adózás elõtti eredménye így 151,4 millió euróra emelkedett.

Az adózás utáni eredmény ennél is erõteljesebben, 7,9%-kal 117,7 millió euróra növekedett. A csoport díjbevétele 5,5%-kal, több mint 2,7 milliárd euróra nõtt az idei elsõ három hónapban, míg az összesített kárhányad 96,4%-ra csökkent.

A nem-életbiztosítási szegmens díjbevétele 4,1%-kal, 1,5 milliárd euróra nõtt, az osztrák piacon azonban ennél is erõteljesebb bõvülést sikerült elérnie az ágazatnak, ott a díjbevételek 11,7%-kal, 727,7 millió euróra nõttek.

Lengyelországban a nem-életbiztosításokból származó bevételek 64,9%-kal, 160,2 millió euróra nõttek. Az adózás elõtti eredmény pedig több mint kétharmadával, 16,3 millió euróra nõtt az elõzõ év hasonló idõszakához képest. Eközben az összesített kárhányad most elõször tudott jelentõsen 100% alá csökkenni: az elsõ negyedév végére 98,4%-on állt.

A csoport cseh és szlovák vállalatainál szintén 100% alá csökkent a kárhányad. Ezzel szemben a romániai vállalatok esetében elégtelen szintre, 112%-ra emelkedett a kárkifizetések aránya a bevételhez képest, miután az elsõ negyedévben keletkezett 2,7 millió eurós károknak, valamint a nem-életbiztosítási díjbevételek portfolió átalakítása után 106,8 millió euróra csökkenésének.

„A folyó pénzügyi évre vonatkozó várakozásainkat megerõsítették az elsõ negyedéves eredmények. Piacainkon nagyon differenciált helyzetet lehet megfigyelni. Általában folytatni tudtuk a növekedést, a nyereséget pedig 6%-kal növeltük, a nehéz gazdasági körülmények ellenére. A kelet-közép-európai régióban a profit figyelemre méltó mértékben, 13,8%-kal nõtt. A VIG következetes stratégiát folytat a volatilitás lehetõ legalacsonyabb szinten tartása, valamint a nyereség növelése érdekében.” – fogalmazott Günter Geyer, a VIG vezérigazgatója.