Nem engedik vissza Tajvanra az AXA-t!
2012.05.29
Tajvan biztosítási szabályozó hatósága elutasította az Axa újbóli piacra lépését, mivel a hatóság aggódik a biztosítótársaság kellõ elkötelezettsége miatt.

A tajvani Pénzügyi Felügyeleti Bizottság közleménye szerint a francia biztosító által benyújtott dokumentumok nem bizonyítják a hosszú távú elkötelezettséget a helyi piac irányába. A piacról történõ gyakori kilépés kedvezõtlenül érinti az iparág stabil fejlõdését, az Axa pedig már kétszer is elhagyta Tajvant a múltban – teszi hozzá a szervezet. Û

Az Axa idén januárban nyújtotta be kérelmét, hogy immár harmadik alkalommal léphessen be Tajvan piacára. Áprilisban további dokumentumok benyújtására szólították fel a társaságot.

A Taipei Times szerint az Axa 30 fõs elõkészítõ irodát üzemeltet Taipeiben, öt éven belül pedig 300 helyi alkalmazottal, valamint 5000 helyi közvetítõivel szeretné bõvíteni csapatát. Az Axa tervei szerint az új tajvani fióktelep innovatív termékekkel jelent volna meg a piacon, számos megtakarítási célt szolgáló terméktípussal.

A hónap elején a tajvani felügyelet bírálta a külföldi biztosítótársaságokat, amelyek a problémák elsõ jelére azonnal elhagyják a piacot, konkrét utalást téve az Axa ajánlatára is. Helyi lapértesülések szerint a hatóság azt szeretné elérni, ha az Axa leányvállalatot hozna létre Tajvanban, amelyhez minimum 2 milliárd új tajvani dollárnyi tõkére van szükség, továbbá ígéretet tenne, hogy 10 éven belül nem válik meg a leányvállalattól sem annak részvényeitõl.