Mitõl kell jobban félni: a vízkártól vagy a betöréstõl?
2012.06.11
A nyaralni készülõ lakástulajdonosoknak érdemes minden óvintézkedést megtenniük annak érdekében, hogy a szabadságról hazatérve ne érje õket kellemetlen meglepetés – figyelmeztetik ügyfeleiket a brit biztosítók.

Az NFU Mutual biztosító nemrég közzétett adatai szerint a vízkárok jóval gyakoribbak a betörésnél, ráadásul a vízkárokhoz kapcsolódó kárigények átlagosan 3300 fonttal haladják meg a betörésekhez kapcsolódó kárkifizetéseket.

A kárfelmérõk körében végzett felmérés szerint a szivárgó víz, illetve a hibás wc-k okoznak leggyakrabban vízkárokat, mikor a lakástulajdonosok egy idõre felügyelet nélkül hagyják otthonaikat.

A padló alatt futó vízvezetékek különösen problémásnak tûnnek a felmérés alapján, de a meghibásodott zuhanyszerelvények, illetve a törött wc-k is jelentõs károkat tudnak okozni.

Az NFU Mutual vezetõje kifejtette: „nem csak a hideg idõjárás, az elfagyott vezetékek okozhatnak csõtörést, illetve vízkárokat az otthonokban, de az elöregedett, vagy rossz minõségû vízvezetékek és szerelvények is szivárgáshoz vezethetnek, évszaktól függetlenül.”

Érdemes tehát teljes körûen ellenõrizni ezeket a berendezéseket, mielõtt hosszabb idõre elutazik valaki, ezzel ugyanis rengeteg kellemetlenség és pénz megspórolható a nyaralásról való visszatérés után.