3,5 millió dollárt ér egy vacsora Warren Buffett-tel!
2012.06.12
Közel 3,5 millió dollárt, vagyis 833 millió forintot fizetett egy névtelen licitáló csak azért, hogy elkölthessen egy vacsorát a világ egyik leggazdagabb emberével. Az online aukció nyertese a tekintélyes összegért hét vendéget is magával vihet a milliárdos Warren Buffett-tel elköltendõ vacsorára, a new york-i Smith & Wollensky Steakhouseba.

Az idei licit végeredménye közel 30%-os növekedést mutat a tavalyi rekordmagas 2,63 millió dolláros eBay licithez képest.

A befolyt összeget teljes egészében a Glide Foundation nevezetû non-profit szervezetnek utalják majd át, amely elsõsorban a San Franciscó-i szegények támogatásával és a hajléktalanok felkarolásával foglalkozik. Évente több mint 1 millió ételt oszt szét 3000 ezer személy között.

A Warren Buffett által 2000 óta évente megrendezett licitálások sorában az idei különösen izgalmasan alakult. Pénteken, a licitálás utolsó órájában az ajánlatok 1 millió dollárról végül 3,5 millióra emelkedtek, összesen 106 licit érkezett. A kikiáltási ár 25 ezer dollár volt, és minden ajánlattevõnek elõzetesen regisztrálnia kellett.

A vacsorán résztvevõk azonban nem igazán számíthatnak tuti befektetési tippekre, az egyetlen téma, amirõl Buffett nem kíván beszélgetni a két és fél-három órás vacsorán, azok a konkrét befektetési tanácsok.

Az elmúlt két licit nyertese, Ted Weschler végül a Berkshire Hathaway-nél kapott állást, befektetési menedzserként.