Ez a megoldás a magas gépjármû-biztosítási díjakra
2012.06.12
Az idei év elsõ három hónapjában mintegy 25%-kal több telematikai alapú gépjármû-biztosítást kötöttek a szigetországban derül ki a Tiger.co.uk ár-összehasonlító oldal adataiból.

A fiatalabb autóvezetõk számára gyakran igazi nehézséget jelent megfizethetõ árú gépjármû-biztosítást találni, azonban a telematika segítségével valóban a vezetési szokásaiknak megfelelõ díjszabású biztosítást köthetnek. A konstrukció sikerét mutatja, hogy az elsõ negyedévben mintegy 25%-kal több ilyen biztosítást kötöttek az Egyesült Királyságban, mint egy évvel korábban.

A konstrukció lényege, hogy a biztosított jármûben egy úgynevezett fekete doboz kerül elhelyezésre, amely rögzíti a sofõr vezetési szokásait, stílusát, így lehetõvé téve, hogy a biztonságosabban vezetõk alacsonyabb díjak mellett kössenek biztosítást.

A brit Co-operative Insurance legutóbbi jelentése szerint a telematikai biztosítással rendelkezõ ügyfeleik körében 20%-kal csökkent a balesetek száma, miután a vezetõk biztonságosabban, megfontoltabban vezetnek a díjmegtakarítás reményében.

A fiatalabb vezetõk jelentõs mértékû megtakarítást tudnak elérni, különösen a nõi vezetõk, akik a gender direktíva életbe lépése után nem részesülhetnek külön díjszabásban, holott alapvetõen biztonságosabban vezetnek, mint a férfiak.