A Magyar Köztársaság egyik legmagasabb érdemrendjét kapta az osztrák biztosító vezetõ
2012.06.13
A Wiener Städtische Versicherungsverein igazgatóságának elnökét, Dr. Günter Geyert június 12-én a Magyar Köztársaság Érdemrendje Tiszti Keresztjével tüntették ki. A Magyar Köztársaság egyik legmagasabb érdemrendjének átadására a bécsi magyar követségen került sor Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország ausztriai nagykövete méltatta Dr. Günter Geyernek a magyar biztosítási ágazatban, valamint a két szomszédos ország, Magyarország és Ausztria baráti gazdasági kapcsolatainak elmélyítésében elért érdemeit.

Dr. Günter Geyer - végzettségét tekintve jogász - 1974-ben lépett be a Wiener Städtische Versicherung társaságba. 1988-ban meghívást kapott a vállalat igazgatóságába. 1991-tõl a Donau Versicherung igazgatóságában is tevékenykedett, amelyet aztán 1999-tõl vezérigazgatóként irányított. 2001-ben Dr. Geyer a Wiener Städtische Versicherung vezérigazgatója lett. Az 1990-es évektõl irányította a biztosítótársaság közép- és kelet-európai terjeszkedését, valamint fejlõdését, amelynek során a Vienna Insurance Group tõzsdén jegyzett vállalattá és a régió vezetõ biztosítási konszernjévé vált. 2012. június 1-tõl Dr. Günter Geyer a Vienna Insurance Group fõ részvényese, a Wiener Städtische Versicherungsverein igazgatósági elnökeként fõként stratégiai alapkérdésekkel, valamint a konszern társadalmi és kulturális tevékenységeivel foglalkozik.

Dr. Geyer elkötelezettségét és teljesítményét már több alkalommal elismerték és kitüntették. Így megkapta a „Nagy Tiroli Sas Érdemrendet“, valamint az „Arany Érdemrendet Bécs Tartomány Szolgálatáért“. 2007-ben Dr. Heinz Fischer, az Osztrák Köztársaság szövetségi elnöke tüntette ki a „Nagy Arany Érdemrend az Osztrák Köztársaság Szolgálatáért“ kitüntetéssel, 2012-ben pedig „Felsõ-Ausztria Arany Érdemrendjével” ismerték el tevékenységét.

2011-ben a „Partnerség a Munka Világában Karl Leitl-Díjjal” méltatták az egyik vezetõ osztrák vállalat élén mutatott, társadalmilag példaszerû munkásságát.

2007-ben Szlovákiában a biztosítási ágazat és az ország gazdasági fejlõdésében tanúsított elkötelezettségét ismerték el „Pozsony Város Polgármesteri Díjával”, valamint 2012-ben a Pozsony Gazdasági Egyetem díszdoktori címével.