A Generali továbbra is téríti a villámkárokat
2012.07.05
Egy mai, alkuszi forrásból megjelent sajtóhír szerint több biztosító szigorít a villámcsapás okozta károk térítésén, és szûkíti azok körét. A Generali közölte, hogy a biztosítási szerzõdések feltételein nem változtat, és a villámcsapás (másodlagos hatása) okozta károkat a továbbiakban is változatlanul téríti.

A Generali tehát megtéríti a villámcsapás miatti túlfeszültség vagy indukció hatása által az elektromos gépekben, készülékekben és berendezésekben okozott károkat. Ezt azért is tartja fontosnak a biztosító, mert az utóbbi idõben a viharok kíséretében egyre több az ilyen jellegû kár, a legutóbbi viharos idõszakban például a viharkár-bejelentések 39 %-a villámcsapás miatt érkezett 100 millió forint értékben.

A Generali az idei évben 15.000 villámlással összefüggõ káresetet regisztrált, a társaság szakértõ partnerszerviz hálózatot mûködtet, akik a kárfelmérést követõen a sérült háztartási és elektronikai készülékeket helyszínrõl elszállítják, javíttatják, majd visszaviszik a tulajdonosoknak.