Viharok: Több mint 1000 bejelentés két nap alatt
2012.07.11
Az elmúlt két napban, fõképp az ország északi megyéiben tapasztalható extrém idõjárás, a heves, sokszor jégesõvel járó viharok miatt több mint 1000 bejelentés érkezett a Generali Biztosítóhoz. A Generali munkatársai a bejelentések alapján megkezdték a károk felmérést az érintett településeken. A mai napig regisztrált károk összértéke meghaladja a 2 millió forintot.

A viharok által leginkább érintett területeken – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében – többszörösére nõtt a kárbejelentések száma az ebben az idõszakban megszokottakhoz képest.


A károk felmérése jelenleg is zajlik. A legtöbb kárt a viharok okozták (43%), ezt követik a villámcsapások (31%), a jégverés (21%) és a felhõszakadás (5%). A Generali a tavalyi évben 15.000 villámlással összefüggõ káresetet regisztrált, a társaság szakértõ partnerszerviz hálózatot mûködtet, akik a kárfelmérést követõen a helyszínrõl elszállítják, javíttatják és visszaviszik a tulajdonosoknak a sérült háztartási és elektronikai készülékeket.