Budapestre csapott le leginkább a vihar
2012.07.20
Az éjszakai viharos idõjárás miatt országszerte összesen 203 esethez riasztották a tûzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje.

Petróczi Tímea az MTI-nek elmondta: csütörtök este a heves zivatarok miatt hét megyére: Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye térségére, valamint Budapestre, a legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezt nem sokkal késõbb, másodfokúra mérsékelték.

Az OKF szóvivõje azt mondta: leginkább Budapest, valamint Pest, Nógrád és Fejér megye volt érintett. A fõ problémát az erõs szél okozta, így a legtöbb munkát a kidõlt fák, megsérült vezetékek, illetve az épületkárok jelentették a tûzoltóknak. Kiemelt esemény nem történt, sérültekrõl az OKF-nek nincs információja - tette hozzá Petróczi Tímea.

Ferenczi Norbert, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetõje az MTI-nek korábban elmondta: Budapesten a péntek hajnali órákig 56 esetben kellett vonulniuk a tûzoltóknak a vihar miatt. Döntõen fakidõlésekhez riasztották õket, illetve leszakadt felsõvezetékek miatt. A XV. kerületben, a Naspolya utcában egy személyautóra dõlt egy fa, a IX. kerületben, a Határ úton pedig a villamos sínekre, megrongálva a felsõvezetéket is.

A hivatalvezetõ azt mondta: személyi sérülés nem történt egy esetben sem. Hozzátette: a nap folyamán több helyszínre vissza kell menniük.