Viharkárok: több ezer bejelentés egy hétvége alatt!
2012.08.01
Az elmúlt hétvégén, fõképp az ország északi megyéiben tapasztalható extrém idõjárás, a heves, sokszor jégesõvel járó viharok miatt több mint 3000 bejelentés érkezett a Generali Biztosítóhoz.

A Generali munkatársai a bejelentések alapján folyamatosan végzik a károk felmérését az érintett településeken. A mai napig regisztrált károk becsült összértéke elérheti a 400 millió forintot, a társaság 5 millió forintot már a hét elején kis is fizetett a károsult ügyfeleknek, és folyamatosak a további kifizetések. A viharok által leginkább érintett területeken – Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Komárom-Esztergom megyében – többszörösére nõtt a kárbejelentések száma az ebben az idõszakban megszokottakhoz képest – tájékoztatott Szikszai József, a Generali vagyon-kárrendezési igazgatója.


A károk felmérése jelenleg is zajlik, az eddigi adatok alapján a legtöbb kárt a viharok okozták (69%), ezt követik a villámcsapások (16%), a felhõszakadás (10%) és a jégverés (5%) és. A Generali a tavalyi évben 15.000 villámlással összefüggõ káresetet regisztrált, a társaság szakértõ partnerszerviz hálózatot mûködtet, akik a kárfelmérést követõen a helyszínrõl elszállítják, javíttatják és visszaviszik a tulajdonosoknak a sérült háztartási és elektronikai készülékeket.