A katasztrófák ellenére nõtt a Generali profitja
2012.08.02
A Generali biztosító nyeresége az idei elsõ félévben 4,5%-kal emelkedett, a katasztrófakárok és az Európa nagy részét sújtó recessziós gazdasági körülmények ellenére.

Az olasz biztosító csütörtökön számolt be 2012 elsõ félévi eredményeirõl. A társaság nyeresége 842 millió euróra hízott az elõzõ év hasonló idõszakában mért 806 millióról.

Ez a növekedés elsõsorban a díjbevételek emelkedésének, az erõs mûködési eredménynek és a befektetések szilárd megtérülésének volt köszönhetõ.

Mindazok ellenére sikerült tehát teljesítményjavulást elérnie az olasz biztosítóóriásnak, hogy a katasztrofális eseményekhez köthetõ kárkifizetések összege 222 millió euróval emelkedett a vizsgált idõszakban.

A társaság díjbevétele 2 százalékkal, 35,6 milliárd euróra hízott, amit elsõsorban a németországi, közép-európai és latin-amerikai nem-életbiztosítási díjbevételek húztak felfelé. A trieszti biztosítótársaság díjbevételének csaknem háromnegyede Olaszországon kívül keletkezett.

Szerdán, a Generali igazgatótanácsa hivatalosan is kinevezte az 53 éves Mario Grecot vezérigazgatónak, aki Giovanni Perissinotto-tól vette át a széket.