Újraéledt a román egészségbiztosítási piac
2011.06.30
Az egészségbiztosítási ágazat idei elsõ negyedéves kumulált díjbevétele 1,74 millió euróra emelkedett, amely 33,7 százalékkal magasabb az elõzõ év hasonló idõszaki díjbevételénél.

2007 óta elõször nõtt az egészségbiztosítási ágazat, akkor 2,2 millió eurós díjbevételt könyvelhettek el a biztosítók – derül ki a román biztosítási szaklap, a Specialty Review INSURANCE Profile legutóbbi elemzésébõl. Összesítve a szegmens a teljes biztosítási piac 0,35 százalékát tette ki.


A társaságok közül, 3,7 millió eurós díjbevétellel az Eureko Asigurari vitte a prímet, amely 44 százalékos emelkedést jelent, ezzel együtt a cég piaci részesedése az elõzõ évi 48 százalékról 52 százalékra hízott. A társaság teljes portfolióján belül 32 százalékot tettek ki az egészségbiztosítási díjbevételek.

A második helyen a teljes román biztosítási piac legnagyobb szereplõje, az Astra Asigurari végzett. A társaság teljes díjbevételén belül 0,3 százalékot, 0,25 millió eurót tettek ki az egészségbiztosításokból származók, amely a teljes piac 14 százalékának felel meg.

A dobogó harmadik fokára az AXA Life Insurance került, 10 százalékos piaci részesedésével. Az elsõ három biztosító 2011 elsõ negyedévében a teljes egészségbiztosítási piac 76,1 százalékát fedte le.