Szerkezetátalakítást jelentett be a QBE
2012.09.11
A QBE Insurance (Europe) immár hivatalosan is bejelentette, hogy európai viszontbiztosítási üzletágának szerkezetátalakítására készül, mely 2012 szeptember 30-án lép életbe.

A QBE Re elõször idén márciusban jelentette be, hogy a QBE Insurance Group szerzõdéses viszontbiztosításait egyetlen globális divízió alá hozza. A most bejelentett szerkezetátalakítás során – amelyre a brit biróság szeptember 7-én bólintott rá – a dublini székhelyû QBE Reinsurance (Europe), valamint a Belgiumban található Secura N.V. a QBE Re (Europe) fióktelepeivé alakulnak, melyek együttesen 536 millió euró konszolidált tõkével rendelkeznek.

A QBE Re a továbbiakban három üzletágból áll: a QBE Re (Europe), a Syndicate 566 és a QBE Reinsurance Corporation (Americas), melyekbõl utóbbi kettõt nem érinti a szerkezetátalakítás.

Ezzel egy idõben a Standard & Poor\'s megerõsítette, hogy A+ besorolással látja el a QBE Re (Europe) pénzügyi erejét, ahogy az újonnan létrejövõ szerkezet hatályossá válik.

Az egyszerûsített mûködési struktúrának, valamint a három üzletág kiváló pénzügy erejének köszönhetõen a QBE Re kitûnõ helyzetben van ahhoz, hogy globális brókereinek és ügyfeleinek is a vártnak megfelelõ teljesítményt nyújtsa – közölte a QBE Re vezetõ biztosítási szakértõje a bejelentés kapcsán.