Jürgen Klopp törött szemüvege miatt nõtt a biztosítási csalók száma
2012.09.13
Egy német fociedzõ kisebb balszerencséje óriás gondot generált a biztosítótársaságoknak – írja a Yahoo Sports.

A 2011 februárjában a Borussia Dortmund labdarúgó csapata várva várt gyõzelmet aratott régi riválisa, a Bayern München felett. A meccset követõ vigasságok alatt a Dortmund vezetõedzõje, Jürgen Klopp szemüvege leesett, majd összetört. A baleset nem volt komoly, eltekintve egy kisebb zúzódástól az edzõ orrán, valamint a drága szemüveg elvesztésétõl.

Klopp törött szemüvege olyannyira a Dortmund Bayern München feletti gyõzelmének szinonimája lett – sõt, a csapat ezt követõen két BL-t is megnyert - hogy azóta is ereklyeként õrzik a csapat múzeumában.

Kevésbé örülnek az incidensnek a német biztosítók, akiket a gyõzelem óta eltelt 18 hónapban sorra betalálják azok a csalók, akik megpróbálnak hasznot húzni Klopp balszerencséjébõl – írja a Yahoo Sports.

A csalók sokszor úgy árulják el magukat, hogy a mellékelt fotókra, melyekkel szemüvegük árának megtérítését követelik, Klopp összetört szemüvegét teszik, a kép pedig egyenesen a dortmund-i múzeum weboldaláról származik – közölte nem egy biztosító egy legutóbbi iparági konferencián, Berlinben.

„Elképesztõ, hogy milyen találékonyak az emberek, ha új szemüveget szeretnének” – nyilatkozta Klopp egy német hírportálnak. „Számomra a szemüvegem elvesztése nem volta akkora ügy, a gyõzelem kárpótolt mindenért” - tette hozzá.