A CIG belépett a hazai magán-egészségbiztosítási piacra
2012.09.13
A világ egyik legjobb orvosi hálózatával büszkélkedõ, és díjnyertes szolgáltatásairól híres Best Doctors Inc., valamint a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a mai napon stratégiai együttmûködési megállapodást írt alá.

A megállapodás értelmében a CIG Pannónia négy új, innovatív termék árusítását kezdi meg, melyek révén a magyar ügyfelek számára is elérhetõvé válnak a Best Doctors szolgáltatásai. Ezzel a CIG Pannónia csoport belép a hazai magán-egészségbiztosítási piacra – jelentette be mai közös sajtótájékoztatóján Frank Ahedo, a Best Doctors Inc. európai vezérigazgatója, valamint Horváth Béla, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A Best Doctors-t két harvardi orvos alapította 1989-ben, mára a világ harminc országában van jelen, és orvoshálózatához 50 ezer orvos-specialista tartozik szerte a világban. Kelet-Közép-Európában Szlovénia után Magyarország a második ország, ahol megjelenik szolgáltatásaival. A vállalat személyre szabott második orvosi szakvéleményt (InterConsultationTM) biztosít ügyfeleinek, amelyet az adott betegség legjobbnak ítélt szakértõi állítanak fel, továbbá megszervezi a páciens kezelését a számára legjobbnak ígérkezõ egészségügyi intézményben, bárhol is legyen az a világon (FindBestCare®).

A CIG Pannónia Best Doctors Egészségbiztosítások termékcsoportjába négyféle termék tartozik: az önálló terméket a magánszemélyek, a forintos és eurós kiegészítõ biztosításokat mind a magánszemélyek, mind a vállalatok igénybe vehetik, míg a csoportos termékváltozat a cégek számára érhetõ el. A vállalatok számára további elõny, hogy a Best Doctors egészségbiztosításokat adómentes béren kívüli juttatásként adhatják alkalmazottaiknak és költségként elszámolhatják, vonzó alternatívát kínálva a meglévõ cafetéria juttatásokkal szemben.

Azok a magyarok, akik megvásárolják a Best Doctors biztosítást, hozzáférést kapnak a második orvosi szakvélemény szolgáltatáshoz: a CIG Pannónia ügyfeleinek nincs más dolguk, mint elküldeni a leleteket a Best Doctors ügyintézõinek, akik ettõl kezdve mindenrõl gondoskodnak. Az ügyfél átlagosan 16 munkanapon belül részletes diagnózist kap a nemzetközi szakorvostól – magyar nyelven. A biztosítások esetenként 1 millió euró (egy biztosítottra a biztosítás teljes idõtartama alatt legfeljebb 2 millió euró) értékig fedezik a külföldi orvosi kezelést is, amelyet szintén a Best Doctors intéz teljes körûen, hogy a páciensnek kizárólag a gyógyulására kelljen figyelni. Ez utóbbi biztosítás ötféle betegség- és kezeléscsoportra vehetõ igénybe: rákos daganatok, by-pass mûtét, szívbillentyû csere, idegsebészeti mûtét és élõ donoros szerv- és szövetátültetés. (A termékekrõl részletes leírás: www.cigpannonia.hu/bestdoctors)

Figyelembe véve a termékek díját, a Best Doctors Egészségbiztosításoknak köszönhetõen a világszínvonalú orvosi ellátás és külföldi kezelés már nem csak a gazdagok kiváltsága, hanem egy középosztálybeli magyar család számára is elérhetõvé válik. A CIG Pannónia a termékek üzleti sikerén túl azt is reméli, hogy azok révén jelentõsen javíthatja a súlyos betegségben szenvedõ magyar betegek gyógyulási esélyeit.