100 százalékos osztalékhányadot fizet a legnagyobb lengyel biztosító
2011.07.01
Nem elképzelhetetlen, hogy Lengyelország legnagyobb biztosítója, a PZU 100%-os osztalékhányadot fizessen - mondta Gerõcs Tamás, az Equilor elemzõje a Tõzsdefórumnak.

Egyelõre a részvényesi közgyûlés 26 zlotys papíronkénti osztalékot szavazott meg a tavalyi 28.22 zlotys egy papírra vetített eredménybõl, vagyis már most is 92%-os volt az osztalékhányad.

Lengyelország legnagyobb biztosítója, a PZU vezérigazgatója úgy nyilatkozott: nem elképzelhetetlen, hogy a társaság 100%-os osztalékhányadot fizessen.

A társaság korábban jelezte, hogy ez egy egyszeri nagyobb arányú kifizetés lesz, hiszen a megtermelt szabad készpénzbõl nem sikerült a korábban tervezett akvizíciós stratégiát keresztülvinni, így maradt a kifizetés – tette hozzá Gerõcs Tamás.

A társaság vezetõje korábban megjegyezte, hogy bizonytalanabb piaci környezetben legfeljebb 50%-os lehet a kifizetési arány.

A második negyedéves eredményrõl annyit árultak el, hogy a befektetési tevékenységbõl származó bevételek csökkentek, viszont a prémium díjakból származó bevétel jobb lesz a vártnál. Ami fontos, hiszen a PZU bevétele fõleg innen származik.