Melyek a legjobb unit-linked eszközalapok?
2012.09.20
A MoneyMoon független tanácsadó cég által felállított legjobb unit-linked eszközalapok ranglistáján 2012-ben az UNIQA újabb sikereket ért el. A legtöbb esetben az UNIQA eszközalapjai bizonyultak a legjobbnak.

A MoneyMoon, független pénzügyi tanácsadó cég látva a növekvõ piaci igényt három éve rendezte meg elõször a MoneyMoon Awards-ot. A megmérettetésen a legjobban teljesítõ unit-linked eszközalapokat tüntetik ki különbözõ kritériumok alapján, az idei évtõl pedig már a hazai és külföldi befektetési alapokat és a magán-nyugdíjpénztári portfóliókat is rangsorolják. Céljuk, hogy a különbözõ piaci szegmensekre kiterjesszék a piacon egyre inkább megkövetelt transzparenciát.

Az idei MoneyMoon díjátadón, a legjobban teljesítõ unit-linked eszközalapok versenyén a 12 kategóriából 5 esetben az UNIQA eszközalapjait találták a legjobbnak. Külön elismerésben részesült Kovács László, az UNIQA Biztosító vagyonkezelõ igazgatója, aki idén immár második alkalommal vehette át az Év vagyonkezelõje díjat.

„Fontos és hasznos feladatot vállalt magára a MoneyMoon, hiszen az ügyfeleknek valós segítséget, iránymutatást nyújthatnak a ranglista elkészítésével pénzük megfelelõ befektetéséhez.” - nyilatkozta a díjátadón Juhos András, az UNIQA Biztosító Zrt. személybiztosításért felelõs igazgatósági tagja.

Az UNIQA gyõztes eszközalapjai 2012-ben:

  • A legjobb euró alapú részvény unit-linked eszközalap: UNIQA Ázsiai részvény
  • A legjobb ázsiai részvény unit-linked eszközalap: UNIQA Ázsiai részvény
  • A legjobb kelet-európai részvény unit-linked eszközalap: UNIQA Kelet- európai részvény
  • A legjobb feltörekvõ piaci részvény unit-linked eszközalap: UNIQA Fejlõdõ piaci részvény
  • A legjobb abszolút hozamú unit-linked eszközalap: UNIQA Abszolút Hozam


Technikai elemzõk konferenciája – tanulni csak a legjobbaktól érdemes

Kovács László, az UNIQA vagyonkezelési igazgatója, aki idén másodszorra vehette át az Év vagyonkezelõje díjat, októberben a technikai elemzõk amerikai szövetségével, a Market Technicians Association-nal (MTA) közösen konferenciát tart. Magyarországon elsõként MTA diplomával rendelkezõ vagyonkezelõ, Kovács László, a konferencia elõadásaira külföldi elismert szakértõ elemzõket kért fel és hozza el a magyar érdeklõdõk számára. Az elõadók között lesz többek között Martin Pring is, aki a technikai elemzés egyik legismertebb alakja, és a szakma legalapvetõbb szakirodalmának számító könyvének a szerzõje.

Az elõadásokon kielemzésre kerülnek majd az világszinten elismert szakemberek révén a globális piacok közötti kapcsolódási pontok (részvények, körvények, devizák, árupiacok), amivel könnyen átláthatóvá válik az elõttünk álló út mind a vételi mind az eladási oldalon ülõ befektetõknek.

A konferencia 2012. október 4-én az UNIQA székházban (1134. Bp., Róbert Károly krt. 70-74.) lesz megtartva. Jelentkezni az MTA és az UNIQA honlapján keresztül lehet.