Feltörték a Facebook profilodat? Már erre is köthetõ biztosítás
2012.09.24
Tekintettel a közösségi oldalak folyamatosan bõvülõ spektrumára, és mindenütt jelenlevõségére - valamint az általuk létrehozott kockázati tényezõkre, és felelõsségi kérdésekre – magától értetõdõ egy olyan biztosítási termék megjelenése, mely megvédi az egyéni felhasználókat hírnevük tönkretételétõl és a személyazonosságukat érintõ visszaélésektõl.

A londoni székhelyû cyber-biztonsági cég, az Allow Ltd. a napokban bejelentette, hogy egy olyan új biztosítási terméket dob piacra, melyet adatellenõrzõ és adatvédelmi szolgáltatásai keretében ingyenesen nyújt ügyfeleinek.

Az új biztosítási termék a cég honlapján olvasható információk szerint hozzávetõlegesen 10.000 fontos (3,523 millió forint) fedezetet biztosít majd a különféle kiadásokra, melyek többek közt személyazonossági visszaélésekbõl fakadnak , és mintegy 3.500 fontot (1,233 millió forint) a hírnevet érintõ károkozásra.

Abban az esetben, ha a felhasználó védett közösségi oldalon használatos profilját feltörik, az új biztosítás fedezi a régi account letiltásának költségeit is.