A Generali támogatja a versenyszerû autózást
2012.09.27
A Generali biztosító a 2013-as Dakar-ralin is támogatóként segíti Szalay Balázst és az Opel Dakar Teamet. A biztosítótársaság több mint 20 éve van jelen a magyarországi piacon, a gépjármû biztosítások terén pedig ez idõ alatt hatalmas tapasztalatot és szakértelmet halmozott fel, ezért döntött úgy, hogy a versenyszerû autózásban is támogató szerepet vállal.

„A Generalinál folyamatosan arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet a biztonságos autózásra, segítsük az autósokat útjuk során és mellettük álljunk a bajban. Ezért segítjük a rali során az egyik legkitûnõbb magyar autóversenyzõt, Szalay Balázst és csapatát” – mondta Erdõs Mihály, a Generali biztosító elnök-vezérigazgatója.

„Szívbõl reméljük, hogy a támogatásunkkal és segítségünkkel az Opel Dakar Team és Szalay Balázs most is versenyben lesznek az elõkelõ helyezésekért, és egészen a Dakar végéig szurkolhatunk majd nekik. Bízunk benne, hogy a csapat az idei évben, immáron nem elõször a Generali támogatásával fog újabb sikereket elérni ezen a világhírû, embert próbáló versenyen.” – tette hozzá a vezérigazgató.

A Generali nem csak mint felelõs biztosító hangsúlyozza a biztonságos közlekedés fontosságát, de az általa mûködtetett alapítvánnyal (Generali a Biztonságért Alapítvány) az elmúlt években is sokat tett a baleset-megelõzés és a közlekedésbiztonság javításáért, valamint a jövõ generációjának erre irányuló oktatásáért. Ebben az évben például egy új, Magyarországon még nem elterjedt baleset-megelõzési technológiát karolt fel: a LIVING ROAD csúszásgátló útburkolati rendszert, amelynek telepítési költségét finanszírozta elsõként Tatabányán, majd Nyíregyházán. Hamarosan Szolnokon és Budapesten is átad több ilyen speciálisan kezelt útfelület.