A nagyobb katasztrófák elkerültek, de így is jelentõsek a viharkárok
2012.10.12
Szerencsére idén nyáron a nagyobb természeti katasztrófák elkerültek minket, de így is sok kárt okoztak a viharok, villámcsapások. A K&H Biztosító a nyár folyamán összesen több mint 200 millió forintot fizetett ki ügyfeleinek, közel 3.500 természeti kárral kapcsolatban.

Az elmúlt évekhez képest kegyes volt az idei nyár, nagy természeti katasztrófák nem sújtották az országot, de még így is sok kárt okoztak a viharok, a velük járó felhõszakadások és villámcsapások az ingatlantulajdonosoknak és bérlõknek.

„A kiemelkedõen viharos 2010-es évhez képest egyértelmûen kegyes az idõjárás idén, bár a tavalyinál valamivel rosszabb: a K&H Biztosító ügyfelei 2012 elsõ félévében 1469 db viharkárt és 807 db villámkárt jelentettek be, míg 2011 azonos idõszakában 1189 db viharkár és 896 db villámcsapás okozott kárt – ez összességében 9 %-os növekedést jelent. A biztosítónál augusztus 20-ig regisztrált, összesen 2258 db viharkár és 1558 db villámkár után már 125 millió Ft kifizetés történt, és további 71 millió Ft kifizetés várható még a függõ ügyekkel kapcsolatban.“ – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Gyakran nem is maguk a házak és lakások sérülnek meg a viharokban, hanem a berendezési tárgyak, mint például a mûszaki cikkek, amiket egy villámcsapás különösen megrongálhat. Egyrészt segíthetünk ezen az áramellátásvédelmét szolgáló eszközökkel, valamint a megfelelõ lakásbiztosítás kiválasztásával is védhetjük értékeinket.