Beteg a gyerek? A szülõ keresetkiesését is megtérítheti a biztosító!
2012.10.18
Iskolás gyerekünknek akár havi pár ezer forintért átfogó védelmet biztosíthatunk. Sõt betegség esetén a szülõ keresetkiesését is megtérítheti a biztosító. A minimális költség fejében, az alanyi jogon járó állami térítés háromszorosát is térítheti a biztosító betegség vagy baleset esetén.

A gyermekeknek alanyi jogon járó állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás nem minden esetben igényelhetõ, valamint fontos tudni, hogy csupán a felmerülõ költségek töredékét fedezi. Azonban széles körû, és nagyobb térítést kínáló segítséget kaphatunk a biztosítóktól, amelyek baj esetén lehetõvé teszik a szülõknek, hogy kellõ figyelmet szentelhessenek gyermeküknek.

A tanév kezdetével a gyerekek visszakerülnek kortársaik közé, így fertõzések és balesetek is gyakrabban elõfordulhatnak. Ha teljesen megelõzni nem is lehet, de anyagilag fel lehet készülni a betegségekre, balesetekre, és a velük járó kórházi ápolásra, kezelésekre. A szülõi látogatásokra, ápolásra fordított idõ bevételkiesést jelent a családoknak, melyet szintén pótolni kell. A biztosítások egyénileg és csoportosan is megköthetõek.

A legpraktikusabb, a csoportosan kötött biztosítás. A K&H Biztosítónál elõre összeállított biztosítási csomagokból választhatnak a szülõk, amelyek díja a biztosítandó gyerekek létszámától is függ, és egy évre akár már 800 (!) forintért is megköthetõ egy gyermekre.

A családoknak nagy segítséget jelenthetnek azok a biztosítások, melyekben mind a szülõ, mind a gyermek biztosított. Amennyiben a gyermek balesete vagy betegsége esetén a szülõ táppénzes állományba kényszerül, a biztosító a szülõnek kifizeti a keresetkiesést. További nagy elõnye az ilyen biztosításoknak, hogy az állami tanulóbiztosítással szemben, 1.000 forintos napi térítést ad balesetbõl eredõ kórházi ápolás esetén, valamint mûtétnél 150.000 Ft térítést kaphat a család.

„A minõségi gondoskodás havi költsége egy vacsora áráért elérhetõ – egy tizenkét éves gyermek esetében körülbelül 15 ezer forint a Junior csomag éves díja – miközben akár félmillió forintos fedezetet is nyújthat a biztosítás. Amennyiben a szülõ a csomagot a fentieken túl egyéb fedezeti körökkel – például betegségbõl eredõ kórházi napi térítéssel – szeretné kiegészíteni, ezt is megteheti majd egy tucat további modulból választva.” – mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletágának vezetõje.