10 éves megállapodást kötött az ázsiai piacon az Allianz
2012.10.31
Az Allianz és a HSBC 10éves bankbiztosítási értékesítési megállapodást írt alá Ázsiában. A megállapodás részeként az Allianz életbiztosítási termékeit a HSBC fogja forgalmazni Kínában, Indonéziában, Ausztráliában, Sri Lankán és Tajvanon.

Az életbiztosítási termékeket az Allianz stratégiai partnerei fogják biztosítani Bruneiben és a Fülöp-szigeteken. Az Allianz szerint a megállapodás eredményeként kiterjeszthetik bankbiztosítási forgalmazási kapacitásukat a retail banking szegmense felé is olyan feltörekvõ piacokon, mint Ázsia csendes óceáni térsége.

A bankbiztosítás fontos értékesítési csatornát jelent az Allianz ázsiai életbiztosítói szektorán belül. A bruttó díjbevételek közel 40 százaléka innen származott 2011-ben.
David Fried, az Allianz ázsiai-csendes óceáni térségének regionális vezetõje úgy véli, az Allianz és a HSBC által kötött megállapodás a legjelentõsebb bankbiztosítási ügylet Ázsiában.

Az Allianz jól pozícionálta magát ahhoz, hogy az ázsiai ügyfeleknek megfelelõ szolgáltatást nyújtson olyan biztosítási termékekkel, melyek a felhasználó egész élete során, bármely életszakaszában szükségesek lehetnek. Az Allianz és a HSB is világelsõnek számítanak, továbbá kellõ helyi tapasztalattal rendelkeznek a kimagasló ügyfélszolgálat érdekében.

Az Allianz a HSBC stratégiai partnere 2008 óta. Széles körû partneri viszonyuk Ázsiában kiterjed az élet-, az egészségügy- és a hitelbiztosítás és a vagyonkezelés területére is. „Az új, 10 évre kötött életbiztosítási forgalmazási megállapodás megerõsíti versenyhelyzetünket Ázsia feltörekvõ piacain, és kiemeli személyre szabott biztosítási szolgáltatás-nyújtási képességünket” – tette hozzá Manuel Bauer, az Allianz igazgatósági tagja.