A magyarok harmada köt csak utasbiztosítást
2011.07.07
Az évente külföldre utazó hatmillió magyar harmada köt csak utasbiztosítást, sokan - fõleg az alacsonyabb kategóriájú utakra készülõk - ezen spórolnak - derült ki a Kossuth Rádió Napközben címû összeállításából.

Németh Péter, a huszonöt biztosítóval kapcsolatban álló a CLB független biztosítási alkuszcég kommunikációs igazgatója is azt tapasztalja, hogy az utazók általában túlságosan optimisták, a szerencséjükben, a mindenhatónak hitt E111-es kártyában, esetleg a csak alapellátású biztosítást hordozó bankkártyájukban bíznak, de, sajnos, rendre kiderül, hogy ez kevés.

Pedig a biztosítók közt óriási a verseny, ma már ott tartunk, hogy egy napi biztosítás egy sör, egy kávé árába kerül, a szolgáltatások pedig folyamatosan bõvülnek. Azok ugyanakkor, akik kötnek biztosítást, már a magasabb kategóriájú konstrukciókat választják – teszi hozzá a biztosítási szakember.

Horváth Péter, a Mabisz utasbiztosítási tagozatának vezetõje a mûsorban arra figyelmeztetett, hogy a meglehetõsen népszerû, de ilyen formában már nem is létezõ „E111-es” uniós tb-kártyát csak az adott ország államilag finanszírozott ellátása fogadja el, a szállodaorvosok például nem.